SON DAKİKA
Hava Durumu

Rüstem Umerov, Ukrayna Uluslararası Savunma Sanayi Forumu'nu duyurdu

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, sıcak savaştaki deneyimini ortaklarıyla paylaşmak amacıyla Ukrayna'nın ilk kez Uluslararası Savunma Sanayi Forumu'nu düzenleyeceğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rüstem Umerov, Ukrayna Uluslararası Savunma Sanayi Forumu'nu duyurdu

İşgalci Rusya, 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya karşı topyekun işgal girişimi başlatarak uluslararası güvenlik sistemini tehdit etti. Ukrayna, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük ve teknolojik açıdan en gelişmiş savaşı verirken tüm dünya, hangi tür silahların cephede daha etkili olduğunu gözlemleme şansı buluyor. Sıcak savaştaki deneyimini paylaşmak amacıyla Ukrayna, ilk kez Uluslararası Savunma Sanayii Forumu'nu düzenleyecek.

UKRAYNA ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYİ FORUMU

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Birinci Uluslararası Savunma Sanayi Forumu’nun Ukrayna’nın ve ortaklarının askeri gücünü sergileyeceğini ifade etti. Özgür dünyanın kendini savunmak için daha fazla güce ihtiyaç duyduğunu belirten Umerov şu ifadeleri kullandı:

"Rus saldırganlığına karşı kendimizi savunmak için, birlikte bir cephanelik inşa ediyoruz. Deneyimlerimizi ortaklarımızla paylaşıyor, silah ve mühimmat üretimini yerelleştirmenin yollarını arıyoruz. 

Bu çok önemli. Ukrayna, ortaklarımızın deneyim ve kaynaklarının yardımıyla oluşturmaya ve geliştirmeye devam etmemiz gereken benzersiz deneyim ve teknolojilere sahiptir.

Çok yakında uluslararası liderleri ve Ukraynalı üreticileri Savunma Sanayii Forumu'nda bir araya getireceğiz. 26 ülkeden, dünyanın önde gelen savunma şirketlerinden 160'tan fazlası katılımını teyit etti."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.