SON DAKİKA
Hava Durumu

Rüstem Umerov: Ramstein Zirvesi'nde Ukrayna’ya 500 milyon dolar yardım sağlandı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün Ukrayna Savunma Temas Grubu (Ramstein Zirvesi) Toplantısı yapıldı. Toplantının ardından Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov gazetecilere toplantıya dair açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rüstem Umerov: Ramstein Zirvesi'nde Ukrayna’ya 500 milyon dolar yardım sağlandı

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, 16. Ukrayna Savunma Temas Grubu (Ramstein Zirvesi) Toplantısı'nı gazetecilere değerlendirdi. Umerov, toplantıda ortak ülkelerin Ukrayna’ya toplamda 500 milyon dolarlık askeri yardım sağlayacağını açıkladığını bildirdi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısı yapıldı. Ukrayna'ya destek olan ülkelerin üst düzey yöneticileri ve askeri kurmay kademesi, toplantıda Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya savunma ve askeri desteği görüşmek üzere bir araya geldi. 24 Şubat 2022’den bu yana 16. kez düzenlenen Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'na İlk kez Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy katıldı.

Toplantının ardından Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, gazetecilere konuştu. Toplantıda ortaklarının toplamda 500 milyonluk askeri yardım açıkladığını aktaran Umerov, “Kentlerimizi, altyapımızı koruyoruz… Yaklaşık 500 milyonluk yardım elde ettik; bunun arasında hava savunma sistemleri, mühimmat, kışa hazırlık ve F-16 yer alıyor.” dedi.

UMEROV: GELECEK YIL İÇİN ÖNCELİĞİMİZ SAVUNMA FİRMALARINI UKRAYNA'YA ÇEKMEKTİR

Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'nda Ukrayna’nın Savunma Sanayi Geliştirme Koalisyonu oluşturma girişiminde bulunduğunu belirten Umerov, “Bu ve gelecek yıl için önceliğimiz uluslararası savunma firmalarını ve şirketlerini Ukrayna'da üretim tesisleri açmaya teşvik etmektir. Savunma Kuvvetlerine silah sağlanması, teknolojilerin geliştirilmesi, ekonomik güvenlik; bunlar bizim ulusal güvenlik meselemizdir.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna halihazırda sonuçlarını gösteren birkaç koalisyon oluşturdu. Bunlar arasında; Tank Koalisyonu, CV-90 Koalisyonu, BT Koalisyonu, Mayın Temizleme Koalisyonu, F-16 Koalisyonu, Gelecek Gücü (Future Force) Koalisyonu yer alıyor. Her bir Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısından sonra giderek daha fazla ülke koalisyonlara katılıyor ve katkıda bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.