SON DAKİKA
Hava Durumu

Rüstem Umerov: Kremlin rejimi her şeyi yok ediyor

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, işgalci Rus ordusunun hiç bir inanca saygı duymadığını ayrıca hiç kimse ve hiçbir şeye acımadığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rüstem Umerov: Kremlin rejimi her şeyi yok ediyor

Terörist devlet Rusya, 2 Eylül sabah saatlerinde Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e büyük çaplı hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sonucu Kıyiv’de faaliyet gösteren Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresine ait cami ve İslam Kültür Merkezi tahrip oldu.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, işgalci Rus ordusunun Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresine ait cami ve İslam Kültür Merkezi'ne düzenlediği saldırıyı değerlendirirken, Rusya’nın ne ibadethane ne insanların evlerine ne de kritik altyapısına merhamet göstermediğine dikkat çekerek, “Kremlin rejimi her şeyi yok ediyor.” dedi.

 Rüstem Umerov'un sosyal medya üzerinden saldırıda tahrip edilen caminin fotoğraflarını paylaşarak yaptığı açıklamanın tam metni şu şekilde:

Bu, Rus işgalcilerin gece saldırısından sonra Kiev'deki bir camide bulunan İslam Kültür Merkezi.

Bugün Ukrayna'ya farklı tiplerde toplam 35 füze ve 23 drone fırlatıldı.

Terör, hiçbir inanca saygı duymuyor. İnsanlara, evlerine veya ülkenin kritik altyapısına merhamet göstermiyor. Kremlin rejimi her şeyi yok ediyor.

Rus terörünü durdurmanın tek yolu Ukrayna'ya hava savunma ve uzun menzilli kapasite sağlamaktır. Özgür dünya, Rus saldırganlığına karşı koymak ve adil bir barışın yeniden sağlanmasını talep etmek için bir araya gelmelidir.

KIRIM MÜFTÜLÜĞÜNE BAĞLI CAMİ TAHRİP EDİLDİ

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, başkente düzenlenen büyük çaplı hava saldırısında Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresine ait cami ve İslam Kültür Merkezi'nin tahrip edildiğini bildirdi. 

Tahrip edilen binanın fotoğraflarını paylaşan Çubarov, “Cami başta olmak üzere İslam Kültür Merkezi'nin binasının onarılması gerekecek. Kırım Müftüsü Yardımcısı Süleyman Hayrullayev can kaybının yaşanmadığını bildirdi. Bu Rusya'nın mutlak kötülük ülkesi olduğunun bir başka kanıtıdır.” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.