SON DAKİKA
Hava Durumu

Rüstem Umerov'dan Ukrayna Savunucuları Günü anma mesajı

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, 1 Ekim Ukrayna Savunucuları Günü'nü andı. Umerov video mesajında, Rus saldırılarına karşı direniş gösteren Ukraynalı askerlere teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2023 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2023 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rüstem Umerov'dan Ukrayna Savunucuları Günü anma mesajı

Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın kararıyla göreve getirilen Kırım Tatarı, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov bugün 1 Ekim Ukrayna Savunucuları Günü'nü andı. Video mesaj yayımlayan Bakan Umerov, Rus saldırıları yüzünden hayatını riske atan Ukraynalı askerlere teşekkür etti.

UMEROV'DAN UKRAYNA SAVUNUCULARI GÜNÜ MESAJI

Ukerov mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Teşekkür ederim! Ukrayna Savunucuları Günü mesajıma teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bugün biz her askere, her birliğe teşekkür ediyoruz. Her gün hayatını riske atanlara, işini, kariyerini ve arkadaşlarını bırakanlara, hayallerini erteleyenlere, sağlığını bozanlara teşekkür ediyoruz. Ukrayna için hayatını verenleri her zaman hatırlayacağız. Bugün Ukrayna güçlü, birleşik, boyun eğmeyen ve bağımsız bir devlet, özgür dünya için mücadele ediyoruz. Nesillerimiz yüzyıllardır mücadele ettiği özgürlük ve bağımsızlık için savaşıyoruz. Bunu birlikte yapıyoruz. Her gün saldırganın, Ukrayna halkını hiçbir zaman yenemeyeceğini kanıtlıyoruz. Her gün zaferi yaklaştırıyoruz. Yaşasın askerlerimiz! Yaşasın Ukrayna!"

TÜM ÜLKE UKRAYNALI ASKERLERİ ANDI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ülkede kutlanan Ukrayna Savunucuları Günü'nü 1 Ekim olarak değiştirdi. Anma töreni kapsamında bugün saat 09.00'da tüm ülke Rus saldırılarında hayatını kaybeden Ukraynalı askerler için saygı duruşunda bulundu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.