SON DAKİKA
Hava Durumu

Rüstem Umerov: Belçika görüşmeleri, savunmamızı önemli ölçüde güçlendiriyor ve zaferi yakınlaştırıyor

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna heyetinin dün Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahında gerçekleştirdiği görüşmelere dair açıklamada bulundu. Umerov, görüşmelerin Ukrayna'nın savunma yeteneklerini önemli ölçüde geliştireceğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rüstem Umerov: Belçika görüşmeleri, savunmamızı önemli ölçüde güçlendiriyor ve zaferi yakınlaştırıyor

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı yapıldı. Ukrayna'ya destek olan ülkelerin üst düzey yöneticileri ve askeri kurmay kademesi, toplantıda Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya savunma ve askeri desteği görüşmek üzere bir araya geldi. 24 Şubat 2022’den bu yana 16. kez düzenlenen Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'na ilk kez Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy katıldı.

Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'nın ardından düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısı çerçevesinde, NATO-Ukrayna Konseyinin savunma bakanları düzeyinde ilk toplantısı yapıldı. NATO üyesi ülkelerin savunma bakanlarının yanı sıra toplantıda; Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ve İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson yerini aldı.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, sosyal medya üzerinden, Belçika’nın başkenti Brüksel’de 11 Ekim 2023'te yapılan görüşmelere dair açıklama yaptı. Bakan Rüstem Umerov, “16. Ukrayna Savunma Temas Grubu (Ramstein Zirvesi) ve tarihi NATO-Ukrayna Konseyi, savunma yeteneklerimizi önemli ölçüde güçlendiriyor ve zaferi daha da yakınlaştırıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Umerov, açıklamasında Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın ilk kez toplantıya katıldığına dikkat çekerek, “Ortaklarımıza hava savunma sistemleri, ağır silahlar ve mühimmat konusunda Ukrayna'ya yardım etme çağrısında bulunduk; bunlar özellikle kış başlangıcından önce şehirlerimizi ve altyapımızı korumak açısından önemlidir.” dedi.

"UKRAYNA, NATO ÜYESİ OLACAK"

Bakan Umerov, NATO-Ukrayna Konseyinin savunma bakanları düzeyindeki ilk toplantısının gerçekleştirildiğini ve Ukrayna’nın toplantı masasına konuk değil eşit ortak olarak oturduğuna dikkat çekerek, “Net bir sinyal aldık; Ukrayna NATO üyesi olacak ve İttifak üyeleri bizi gerektiği kadar destekleyecek.” ifadesine yer verdi. Ayrıca Umerov, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın, Brüksel'de ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD Genelkurmay Başkanı General Charles Brown ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldiğini aktardı.

Ayrıca Umerov, Brüksel’de Kanada, Bulgaristan, Yunanistan, Almanya, Hollanda, Türkiye ve Arnavutluk savunma bakanları ile bir araya geldiğini kaydederek; meslektaşlarına Ukrayna’ya verdikleri kararlı destek için teşekkür etti.

Rüstem Umerov, "Ukrayna işgalci Rusya ile savaşacak ve tüm topraklarını geri alacak. Ortaklarımız gerektiği sürece bizi desteklemeye hazırlar. Özgür dünya terörist rejime karşı mücadele etmelidir" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.