SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus yanlısı Sırp çete Kosova sınırına dayandı

Rus paralı asker şirketi Wagner ve Rus yanlısı Sırp suç çetesi Kosova’nın Jarinje sınırında bekliyor. Kosova’ya tehditler savuran Sırp suç çetelerine Moskova’dan destek alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2022 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus yanlısı Sırp çete Kosova sınırına dayandı

Rus paramiliter grubu Wagner, terörizm suçlarına bir yenisini daha ekledi. Saldırgan tavırlarıyla gündemden düşmeyen terör örgütü, Sırp çeteleriyle birlikte Kosova sınırına doğru ilerledi. Sırp Çetnikler ve Rus paralı asker grubu Wagner’ın amblemi taşıyan suç çeteleri Kosova’nın kuzeyindeki Jarinje sınır kapısına dayandı. Sırbistan sınırında bekleyen suç çetesinin ayrıca Kırım’ın işgalinde de yer aldığı biliniyor.

Sırpların Kosova sınırındaki gerilimine Rusya destek veriyor. Rusya’nın başkenti Moskova’da Sırpların Kosova’da konuşlanmasına Sırp bayraklarla miting düzenlendi.

KOSOVA SINIRINDA 48 ASKERİ ÜS BULUNUYOR

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Sırbistan’ın Rusya ile işbirliğini artırdığını kaydederek, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın, Kosova sınırında 48 askeri üssü bulunduğunu belirtti. Vetevendosje Milletvekili Arber Rexhaj sınıra gelen Rus yanlısı Sırpları kınadı.

Öte yandan Sırbistan Dışişleri Bakanı Milosh Vuceviç, tek bir hareketin her şeyi ateşe vermek için yeterli olduğunu savunarak tehditler savurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.