SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus saldırısında hasar gören Kırım Müftülüğü camisinde cuma namazı kılındı

İşgalci Rus ordusunun dört gün önce düzenlediği hava saldırısında hasar gören Kıyiv'deki Kırım Müftülüğüne ait camide cuma namazı kılındı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus saldırısında hasar gören Kırım Müftülüğü camisinde cuma namazı kılındı

Terörist devlet Rusya, 2 Eylül sabah saatlerinde Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e büyük çaplı hava saldırısı gerçekleştirmişti. Saldırı sonucu Kıyiv’de faaliyet gösteren Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresine ait cami ve İslam Kültür Merkezi zarar görmüştü.

Kısa süre içinde caminin içindeki tavan yenilendi ve bombardımanın diğer sonuçları ortadan kaldırıldı. Bugün, Rus saldırısı sonra ilk kez Kırım Müftülüğüne air camide cuma namazı kılındı.

Ayrıca, Rus saldırısında zarar gören Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresine ait cami ve İslam Kültür Merkezi’nini onarımı için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor.

Caminin onarımı için destek olmak isteyenler, aşağıda bulunan Monobank’taki kumbara hesabı aracılığıyla bağışta bulunabilir.

https://send.monobank.ua/jar/2h65F83Sci

Hesap numarası:

5375 4112 2171 9003

RUSYA’DAN KIYİV’E FÜZE SALDIRISI: KIRIM MÜFTÜLÜĞÜNE AİT CAMİ ZARAR GÖRDÜ

Terörist devlet Rusya, 2 Eylül sabah saatlerinde Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e büyük çaplı hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sonucu Kıyiv’de faaliyet gösteren Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresine ait cami ve İslam Kültür Merkezi tahrip oldu.

Kıyiv Kenti Askeri İdaresi Başkanı Sergiy Popko, gece saat 03.00 civarında başlayan ve sabaha kadar süren saldırı sırasında işgalci Rus ordusunun Kıyiv’i güdümlü hava füzeleri, balistik füzeleri ve kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile hedef aldığını aktardı. Daha sonra Rusya'nın Ukrayna'ya farklı tiplerde toplam 35 füze ve 23 SİHA ile bombaladığı açıklandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.