SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus saldırılarının yok ettiği bir Ukrayna kenti daha: Vovçansk

Ukraynalı fotoğraf sanatçıları tarafından çekilen kareler, Rusya’nın aylarca bombaladığı Vovçansk (Vovchansk) kentinin artık yok olduğunu gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus saldırılarının yok ettiği bir Ukrayna kenti daha: Vovçansk

İşgalci Rus ordusu tarafından yok edilen Harkiv bölgesindeki Vovçansk (Vovchansk) kentinin son görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Ukraynalı fotoğraf sanatçıları Kostyantın Liberov ve Vlada Liberova, Rus saldırılarında yerle bir edilen kentin görüntülerini paylaşarak, "Vovchansk artık yok. Hiçbir şey kalmadı. Yalnızca toz."  ifadelerini kullandı.

Vovchansk, Harkiv cephenin en sıcak noktası. 24 Eylül 2024 tarihinde Ukrayna ordusu, Rusların bir propaganda kalesine dönüştürdüğü Vovçansk Yedek Parça Fabrikası'nı Rus işgalcilerden kurtardı. Kayıbını kabul edemeyen Rus işgal güçleri Vovçansk kentini gece gündüz bombalayarak fabrikayı geri almaya çalışıyor.

ÖTe yandan işgalci Rus ordusunun saldırılarında yok edilen kentin görüntüleri Rusya’nın sivil ve sivil altyapısına bir değer vermediğini bir kere daha teyit etti. İşgalci Rusya yalızca emperyalist amaçları uğruna hareket ediyor.

Savaştan önce kentte 17 bin kişi yaşıyordu ancak Rusya’nın kenti defalarca işgal etmesi sonucu kentin nüfusu önemli ölçüde azaldı. Ukrayna ordusunun Eylül-Ekim 2022'de Harkiv bölgesinde düzenlediği karşı saldırı sonucu kent işgalden kurtarıldı. İşgalden kurtarılan kentte yaklaşık 3 bin 500 kişi ikamet ediyordu.

Öye yandan Mayıs 2024’te Rus ordusu Harkiv bölgesine yönelik saldırı başlatarak kenti hedef almaya başladı. Bu nedenle kentteki tüm sivillerin acil tahliyesi başlatıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.