SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalciler, Ukrayna'da kendilerine ait Su-35 uçağını düşürdü!

İşgalci Rus ordusu, S-300 füze sistemiyle kendisine ait savaş uçağını vurdu. Vurulan uçağın Rusya'ya ait en modern savaş jetlerinden Su-35 olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2023 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2023 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalciler, Ukrayna'da kendilerine ait Su-35 uçağını düşürdü!

Rus işgal güçleri, Zaporijjya bölgesinde hava savunma sistemiyle kendilerine ait Su-35 tipi savaş uçağını düşürdü.

Zaporijjya bölgesinde Rus işgali altında bulunan Tokmak kenti yakınlarında dün Rus hava savunma sistemi, Rus ordusuna ait Su-35 jetini düşürdü. Uçağın düşme anları sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Rus uçağının, Rus S-300 füze sistemiyle vurulduğu aktarıldı.

Rus yanlısı Telegram kanallarında yapılan açıklamalarda, uçak pilotunun da olay sırasında hayatını kaybettiği belirtildi.

RUSYA’NIN HAVACILIK KAYNAKLARI TÜKENİYOR MU?

Askeri uzman Oleksandr Kovalenko, Rus Su-35 uçağının Tokmak yakınlarında düşürülmesini yorumlarken, SU-35 savaş uçağının Rusya’nın elindeki en pahalı savaş uçaklarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Uçağın cephe hattının çok yakınında, oldukça riskli bir bölgede, Tokmak yakınlarında bulunması, Rusların ellerinde olan en pahalı uçakları bile riske atarak saldırıları yürüttüklerine işaret ediyor. Bu, bu tür savaş görevlerini yerine getirmek için uygun olan diğer tip uçaklarının hizmete hazır olmadığını veya uçaklarının hizmet ömrünün çoktan tükendiğini gösteriyor. Savaşta sık sık kullanılan uçakların çoğu rutin onarım çalışması gerektiriyor ve bu tür çalışmaların her biri oldukça uzun süre alıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

SU-35 ÇOK AMAÇLI AVCI UÇAĞI

Rusya Federasyonu merkezli Sukhoi firması tarafından geliştirilen Su-35 Çok Amaçlı Avcı Uçağı, ilk uçuşunu 28 Temmuz 1998 tarihinde gerçekleştirmiştir. Sovyetler Birliğinin ünlü savaş uçağı Su-27 üzerinden geliştirilen Su-35, NATO tarafından “Flanker-E” ve Batı ülkeleri tarafından ise “Super Flanker” olarak adlandırılmaktadır.

Rusya Federasyonu Hava Kuvvetlerinin halihazırda en teknolojik savaş uçakları arasında yer alan Su-35; karbon-fiber, alüminyum ve titanyum alaşımlardan yapılmıştır. 4++ veya 4.5 nesil olarak nitelendirilen uçak, ilk uçuşundan tam 11 sene sonra Rus Hava Kuvvetleri’nden ilk siparişini almıştır. Su-35, teknolojik açıdan 4’üncü nesil MiG-29 ile 5’inci nesil Su-57 arasında yer almaktadır. Su-36 uçağının tahmini yaklaşık 100 milyon dolardır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.