SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus füzeleri, Lviv'de bir anaokulunu vurdu!

Terörist devlet Rusya, Ukrayna'daki sivil yerleşim bölgelerini bombalamaya devam ediyor. İşgalciler, bu kez Lviv kentindeki bir anaokulunu hedef aldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2023 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2023 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus füzeleri, Lviv'de bir anaokulunu vurdu!

İşgalci Rusya, bu sabah erken saatlerde Ukrayna genelinde füze saldırısı gerçekleştirdi. Rusya’nın hedef aldığı yerlerden biri Lviv oldu. Rus füzelerinden biri Lviv’de bulunan bir anaokulunun bahçesine isabet ederek büyük bir tahribata neden oldu.

Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovıy, Rus saldırısında zarar gören anaokulunun görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşarak, füzenin anaokulu binası önündeki parka isabet ettiğini aktardı. Saldırıda park tamamen yıkılırken; anaokulu binası büyük ölçüde zarar gördü.

Başkan Sadovıy, “Füzenin düştüğü yerde derinliği 9 metre ve çapı 20 metre olan bir çukur oluştu… Bir bina tahrip oldu. Üst katlar yandı ve camlar kırıldı. Çok şükür kimse ölmedi. En önemlisi bu” dedi.

10 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan, Lviv Bölge Askeri İdaresi Başkanı Maksım Kozıtskıy, Rus işgal güçlerinin Lviv bölgesine yönelik hava saldırısında bölgeye yaklaşık altı füze isabet ettiği öğrenildi. Kozıtskıy, saldırıda konut, anaokulu, hipermarket, sanayi tesislerinin zarar gördüğünü ve en az 15 kişinin yaralandığını aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.