SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus asker, Ukrayna ordusuna dronla teslim oldu

Ukrayna'nın Bahmut kentinde savaşan Rus asker, 9 Mayıs'ta Ukrayna ordusuna dronla teslim oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2023 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus asker, Ukrayna ordusuna dronla teslim oldu

İşgalci Rus birliklerinin, Ukrayna'nın ana karasına yönelik başlattığı işgal girişimi ve topyekun saldırıları bir yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Ukrayna'nın doğu ve güney kanadında zayıf savaş stratejisini sürdüren Rus askerler, savaşın birinci yılında geri çekilmeye ve cepheden kaçmaya başladı. 

RUS ASKERLERİ BAHMUT'TAN GERİ ÇEKİLİYOR

Bahmut'ta güçlü bir şekilde mücadele veren Ukraynalı askerler, Rus işgal birliklerine karşı taarruza geçti. Ukrayna Kara Kuvvetlerinin aktardığı açıklamaya göre bölgede çatışmalar devam ederken Rus askerler 2 kilometre geri çekildi. 

RUS ASKER, UKRAYNA ORDUSUNA DRONLA TESLİM OLDU

Ukrayna ordusuna bağlı 92. Mekanize Piyade Tugayı'nın dron komutanı Yurıy Fedorenko, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, bir Rus askerinin Ukrayna ordusuna dronla teslim olduğunu gösterdi. Fedorenko, 9 Mayıs 2023'te teslim olmak isteyen Rus askere Ukraynalı askerler tarafından not bırakıldığını ve Rus askerin dronla teslim olacağı yere gittiğini kaydetti. Fedorenko, "Düşman, dronu fark etti ve teslim olmak istediğini gösteren hareketler yaptı. Piyadeler ve gözcüler de Ukrayna mevzilerine kadar ona eşlik etti"  dedi.

Videoda, Rus askerin hendeklerden geçerek gideceği yeri takip etmesi dikkatlerden kaçmadı. 

"UKRAYNA'YA ESİR DÜŞMEK, RUS ORDUSUNDA SAVAŞMAYA KIYASLA HAYATTA KALMA ŞANSI VERİYOR"

Fedorenko sosyal medya paylaşımında "Ukrayna'da esir düşmek, Rus ordusunda savaşmaya kıyasla size daha fazla hayatta kalma şansı verir" yorumunu yaptı. Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mıhaylo Fedorov ise Rus askerin gözaltına alındığını duyurdu. 

Rusya Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, 9 Mayıs Zafer Günü'nde Ukrayna'nın Bahmut kentini ele geçireceklerinden şüphelelerinin olmadığını söylemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.