SON DAKİKA
Hava Durumu

Romanya, Ukraynalı pilotlara F-16 eğitimi verecek

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Romanya Deniz Kuvvetleri Günü münasebetiyle düzenlenen programda, Ukrayna'ya yönelik NATO projelerine katkıda bulunarak çok boyutlu siyasi ve pratik destek sağlayacaklarını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2023 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2023 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Romanya, Ukraynalı pilotlara F-16 eğitimi verecek

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, 15 Ağustos 2023 tarihinde Köstence'de Romanya Deniz Kuvvetleri Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Iohannis, Romanya’nın Ukrayna'ya desteğini sürdüreceğini ve Ukraynalı pilotlara F-16 uçaklarıyla ilgili eğitim verileceğini duyurdu.

ROMANYA, UKRAYNALI PİLOTLARA HİZMET VERECEK BÖLGESEL EĞİTİM MERKEZİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Avrupa Birliği'nin askeri yardım misyonu kapsamında Ukrayna ordusunun eğitimine katılacağız ve F-16 pilotları için Rumen, müttefik ülkeler ve Ukraynalı pilotlara aynı şekilde hizmet verecek bölgesel eğitim merkezine ev sahipliği yapacağız” açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Iohannis, Romanya'nın barış ve özgürlük mücadelesinde Ukrayna'yı gerektiği süre boyunca desteklemeye devam edeceklerini de vurguladı.

F-16 SAVAŞ UÇAKLARI İÇİN PİLOT YETİŞTİRMEK İÇİN KOALİSYON KURULDU

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, 11 Temmuz 2023 tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ukraynalı pilotlara F-16 savaş uçağı eğitimi verilmesi için bir koalisyonun kurulduğunu duyurmuştu. Reznikov, "11 ortak ülke ve Ukrayna, şartları özetleyen bir Mutabakat Zaptı imzaladı. Bu süreçteki üstün liderliklerinden dolayı Danimarka ve Hollanda'ya özellikle minnettarım" ifadelerini kullandı.

11 ÜLKE UKRAYNALI PİLOTLARA F-16 EĞİTİMİ VERECEK

Ukraynalı pilotlara F-16 savaş uçağı eğitimi verilmesi için oluşturulan koalisyona katılan ülkeler arasında, Danimarka, Hollanda, Belçika, Kanada, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Birleşik Krallık ve İsveç yer alıyor.

Ülkelerin imzaladığı mutabakat zaptına göre Ukrayna Hava Kuvvetlerine bağlı pilotlar, teknisyenler ve destek personeli eğitim programına tabi tutulacak. Ayrıca anlaşmada programa diğer savaş uçaklarının da dahil olmasına izin verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.