SON DAKİKA
Hava Durumu

Romanya'nın gönderdiği Patriot sistemi Ukrayna'ya ulaştı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Romanya tarafından gönderilen Patriot hava savunma sisteminin Ukrayna'ya ulaştığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Romanya'nın gönderdiği Patriot sistemi  Ukrayna'ya ulaştı

Romanya Parlamentosunun her iki kanadı tarafından kabul edilen ve Ukrayna'ya Patriot uçaksavar füze sisteminin devredilmesini öngören yasanın, 2 Eylül 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis tarafından imzalanmasının ardından Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi tedarik edildi.

ROMANYA'YA TEŞEKKÜR

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) 2 Ekim 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, Patriot hava savunma sisteminin Ukrayna'ya ulaştığını, "Hava savunmasında bize yardımcı olan her ülkeye teşekkür ediyorum. Patriot sistemleri için Romanya'ya özel olarak teşekkür ederiz. Birlikte daha da büyük bir etkinliğe ulaşabiliriz; Şahidleri ve füzeleri ortaklaşa yok ederek Rus terörüne son verebiliriz." ifadeleriyle duyurdu. 

Öte yandan Romanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Constantin Spinu 3 Ekim'de Radio Free Liberty'ye (Özgür Avrupa Radyosu) yaptığı açıklamada, "Patriot sisteminin Ukrayna'ya ulaştığını teyit ediyoruz" dedi.

ROMANYA'DAN UKRAYNA'YA DESTEK!

Romanya Cumhurbaşkanlığı basın servisi tarafından 20 Haziran 2024 tarihinde yapılan açıklamada, “Rusya'nın başta enerji sektörü olmak üzere sivillere ve sivil altyapıya yönelik sürekli ve kitlesel saldırıları sonucunda Ukrayna'daki güvenlik durumunun önemli ölçüde kötüleşmesi ve bu durumun Romanya'nın güvenliği de dahil olmak üzere doğurduğu bölgesel sonuçları dikkate alınarak ve müttefiklerle koordine ederek Romanya Yüksek Savunma Konsey üyeleri Ukrayna'ya Patriot sistemini devretme kararı aldı.” denilmişti.

Romanya hükûmeti, Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi verilmesini öngören yasa tasarısını 2 Eylül 2024 tarihinde onaylanarak nihaî oylama için parlamentoya göndermiş ve sonrasında karar yasama organı tarafından kabul edilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.