SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya, Ukrayna'ya yönelik 45. askerî yardım paketini sağladı

Ukrayna'nın eski Varşova Büyükelçisi Vasıl Zvarıç (Vasyl Zvarych), Polonya’nın Ukrayna'ya 45. askerî yardım paketini sağladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya, Ukrayna'ya yönelik 45. askerî yardım paketini sağladı

Ukrayna'nın eski Varşova Büyükelçisi olan ve 2024 yılı haziran ayından bu yana Prag Büyükelçisi olarak görev yapan Vasıl Zvarıç, 25 Temmuz 2024 tarihinde Ukrayna Ulusal Haber Ajansı Ukrinform'a verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

Polonya’nın Ukrayna'ya 45. askerî yardım paketini sağladığını belirten Zvarıç, "Özellikle Ukrayna'ya yönelik önemli miktarda mühimmat içeren 45'inci paket şu anda uygulama sürecindedir." diye vurguladı.

Ayrıca Zvarıç, Polonya'nın halihazırda 10 adet MiG-29 uçağını Ukrayna'ya devrettiğini ve Polonya’nın Ukrayna Hava Kuvvetlerine MİG-29 uçaklarıyla ek takviye yapma olasılığı üzerinde de çalıştığını ifade etti.

Zvarıç, "Bunun ne zaman ve hangi koşullar altında gerçekleşebileceğini biliyoruz ve bunun üzerinde Polonya ve diğer NATO üyesi ülkelerle birlikte çalışıyoruz." dedi.

KIYİV VE VARŞOVA ARASINDA GÜVENLİK VE İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ve Polonya Başbakanı Donald Tusk, 8 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirdikleri görüşmede “Ukrayna ile Polonya Cumhuriyeti Arasında Güvenlik İşbirliği Anlaşması”nı imzalamıştı.

Polonya bu yıl Ukrayna’ya birkaç yardım paketi daha sağlayacağını ve belgenin geçerli olduğu 10 yıl boyunca Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğini taahhüt etmişti. İmzalanan anlaşmada, Ukrayna hava sahasından Polonya yönüne atılan İHA ve füzelerin düşürülmesine olanak sağlayan bir belgeye yer verilmişti. Belge, imzalanan ikili anlaşmalar içerisinde ilk olma önemi taşıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.