SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya, Ukrayna'ya ait tırların sınırdan geçişini kısıtladı

Polonya, 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla Ukrayna'ya ait uluslararası yük taşımacılığı izni veya ECMT defteri olmayan tırların giriş ve çıkışını kısıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya, Ukrayna'ya ait tırların sınırdan geçişini kısıtladı

Ukrayna Devlet Gümrük Servisi, bugün Polonya’nın sınırda Ukrayna kamyon trafiğini kısıtladığını duyurdu. Açıklamada "1 Temmuz 2024 saat 00:00'dan itibaren Polonya tarafı, uluslararası yük taşımacılığı izni veya ECMT defteri olmayan Ukrayna yük araçlarının sınır geçiş noktalarında giriş ve çıkışlarını askıya almıştır." denildi. 

ECMT İZNİ NEDİR?

ECMT (Avrupa Ulaştırma Bakanları Konferansı) izni, ECMT üyesi bir ülkede faaliyet gösteren nakliyecilere ait araçlarla kota sistemine dayalı olarak malların uluslararası taşınmasına yönelik çok taraflı bir izindir.

POLONYA, UKRAYNA SINIRINDA BULUNAN TÜM KONTROL NOKTALARINDAKİ ENGELLERİ KALDIRMIŞTI

Polonya'da Avrupa Birliği'nin (AB) tarım politikaları ile Ukrayna'dan ucuz tahıl ve gıda ürünü ithal edilmesini aylardır protesto eden çiftçiler Ukrayna sınırında bulunan tüm kontrol noktalarındaki engelleri kaldırmıştı. Ukrayna Sınır Muhafaza Servisi, halihazırda Polonya sınırındaki tüm kontrol noktalarında yük taşıyan araçlarının engelsiz geçişinin yeniden sağlandığını bildirmişti. Polonyalı çiftçilerin aylardır sürdürdüğü protestolar çerçevesinde yük araçları için kapalı kalan son kontrol noktası olan Rava-Ruska-Grebenne kontrol noktasının da yük taşımacılığı için yeniden açıldığı belirtilmişti.

Ukrayna Sınır Muhafaza Servisi, tarafından 29 Nisan 2024 tarihinde yapılan açıklamada, “Polonya Cumhuriyeti Sınır Muhafızları, Polonyalı çiftçilerin 29 Nisan, Kıyiv saatiyle 10:00'dan sonra Grebenne-Rava-Ruska kontrol noktası önünde kamyon trafiğini engellemeyi bıraktığını bildirdi.” denilmişti. Kamyonların sınırdan her iki yöne geçişinin olağan şekilde gerçekleştirildiği aktarılmıştı.

Öte yandan açıklamada,  tahıl taşıyan kamyonların Polonya'ya girişine izin verilmeyeceğini, bu tür yükü taşıyan kamyonların ancak Polonya üzerinden transit geçmesine izin verileceğini belirtilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.