SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya'da, Ukrayna'nın NATO üyeliğine ilişkin önemli bir karar kabul edildi!

Polonya Parlamentosu, NATO üyelerine Ukrayna’yı olağanüstü katılım prosedürü ile İttifak’a alma çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2023 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya'da, Ukrayna'nın NATO üyeliğine ilişkin önemli bir karar kabul edildi!

Polonya Parlamentosu, NATO üyelerini, İttifak'a olağanüstü katılım prosedürünü Ukrayna'ya uygulamaya çağıran bir kararı kabul etti.

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Polonya Parlamentosu, NATO üye ülkelerini Finlandiya ve İsveç durumunda uygulanan acil durum prosedürünü Ukrayna'ya da uygulama çağrısı yaptı. Polonyalı milletvekillerine göre, Ukrayna'nın NATO'ya katılımı, İttifak'ın doğu sınırı dışındaki meydan okumaların ve tehditlerin stratejik bir analizinin sonucu olan siyasi bir karar olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Vilnius NATO Zirvesi öncesinde Ukrayna için son derece önemli bir kararın kabul edilmesi için Polonyalı meslektaşlarına teşekkür eden Stefançuk, bu kararın Ukrayna’nın Avrupa-Atlantik geleceği için önemli bir siyasi destek olduğunu vurguladı.

UKRAYNA NATO ÜYESİ OLMAK İSTİYOR

Ukrayna, uzun zamandır NATO’ya katılmaya çalışıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskıy, Rusya'nın Ukrayna'nın dört bölgesini yasa dışı ilhakını duyurmasının ardından 2022 yılının Eylül ayı sonunda NATO'ya hızlandırılmış katılım başvurusunu imzalamıştı. 

NATO üyesi Polonya, Romanya, Slovakya, Çekya, Estonya, Letonya, Litvanya, Karadağ ve Kuzey Makedonya bu başvuruya desteklerini açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.