SON DAKİKA
Hava Durumu

Podolyak: Ukrayna ordusu karşı taarruza başladı!

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mıhaylo Podolyak, Ukrayna ordusunun karşı taarruza başladığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Podolyak: Ukrayna ordusu karşı taarruza başladı!

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mıhaylo Podolyak, İtalya’nın “RAI TV” kanalına verdiği demeçte, Ukrayna ordusunun karşı taarruz operasyonunu başlattığını söyledi.

PODOLYAK: KARŞI TAARRUZ BİRKAÇ GÜNDÜR DEVAM EDİYOR

Podolyak çıktığı programda, "Karşı taarruz birkaç gündür devam ediyor" dedi. Podolyak, cephenin bin 500 kilometreye kadar uzandığını ancak “ayrı operasyonların şimdiden başladığını” kaydetti. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Podolyak, Ukrayna’nın müttefikler tarafından sağlanan silahlarla Rusya’ya saldırmayacağını söylerken, bunların “Kırım ve Donbas dahil olmak üzere Rusya tarafından işgal edilen topraklarda” kullanılacağının altını çizdi.

UKRAYNA'NIN TAARRUZU NE ZAMAN?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 11 Mayıs 2023 tarihinde BBC'ye verdiği röportajda, Ukrayna'nın işgalci Rusya'ya karşı taarruzu hakkında konuşmuş ve taarruz için Ukrayna'nın müttefiklerinin silah desteğine dikkat çekmişti.

Zelenskıy, Ukrayna'ya silah tedariği konusunda halen müttefik ülkelerden destek beklendiğini ifade etti. Özellikle, savaşın gidişatını belirleyecek olan harekatın ayak sesleri yavaş yavaş belli olsa da halen belirsizlik sürüyor. BBC'nin sorularına cevap veren Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bu konuyla ilgili halen askeri teçhizat beklediklerinin altını çizdi.

"UKRAYNA SİLAHLI KUVVETLERİ YETERLİ GÜCE ULAŞTI"

Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kırılo Budanov, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin, Rusya tarafından geçici olarak ele geçirilen Ukrayna topraklarını işgalden kurtarmaya başlamak için yeterli güce ve silaha eriştiğini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.