SON DAKİKA
Hava Durumu

Pentagon: Ukrayna'nın Rusya'ya karşı taarruzunu değerlendirmek için henüz erken

Pentagon'dan üst düzey bir yetkili, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı taarruzunu değerlendirmek için henüz erken olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2023 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2023 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Pentagon: Ukrayna'nın Rusya'ya karşı taarruzunu değerlendirmek için henüz erken

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Ukrayna'nın kendi sınırları içerisinde Rus işgal güçlerine karşı başlattığı taarruzun beklendiğinden daha yavaş ilerlediğini kaydetti.

Pentagon'un üst düzey politika danışmanı Colin Kahl, Ukrayna'nın savaş alanında kazanımlar elde etme olasılığı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"UKRAYNA'NIN KARŞI TAARRUZUNU DEĞERLENDİRMEK İÇİN ERKEN"

Kahl, Ukrayna'nın zor bir mücadelede elinden gelenin en iyisini yaptığını dile getirerek "Karşı taarruzun nasıl gittiğini değerlendirmek için henüz çok erken çünkü henüz ortanın başındayız" diye konuştu.

ABD'li yetkili, Ukrayna'nın savaşta yeterli ekipmana sahip olmasından emin olmak istediklerini söyleyerek "işlerin beklenilenden daha yavaş ilerlediğini" ifade etti.

PRİGOJİN NEYİN PEŞİNDE?

Kahl, Wagner lideri Yevgeny Prigojin'in Rusya'ya karşı başlattığı başarısız isyan girişimi konusuna da değinerek "Prigojin'in nerede olduğu, neyin peşinde olduğu konusunda hiçbir fikrim yok." dedi.

Colin Kahl ayrıca "Rusya'nın sistematik olarak imparatorluğunu parçalamaya ve parçalarını farklı yerlere yerleştirmeye çalıştığı açık. Putin'in, Prigojin ve Wagner'in kalıntıları için nihai oyununun ne olduğu bence hala belirlenmedi." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.