SON DAKİKA
Hava Durumu

Pentagon: Finansman olmadan Ukrayna'ya teslim edilen silahları onaramayız

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Patrick Ryder, fon açığının yalnızca ABD'nin Ukrayna'ya yeni silah göndermesini değil, aynı zamanda halihazırda sağlanan silahların onarılmasına yardımı da etkilediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Pentagon: Finansman olmadan Ukrayna'ya teslim edilen silahları onaramayız

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı Sözcüsü Patrick Ryder, 23 Ocak 2024 tarihinde brifing toplantısında fon açığının yalnızca ABD'nin Ukrayna'ya silah gönderme imkanını değil, aynı zamanda halihazırda sağlanan silahların onarılmasına yardım etme konusunu da etkilediğini açıkladı.

"EK FİNANSMAN OLMADAN SİSTEM VE EKİPMANI SAĞLAYAMAYIZ"

Sözcü, Pentagonun fon eksikliği nedeniyle silah stoklarından çekememesinin, Ukrayna'nın top mermileri, tanksavar silahları ve uçaksavar füzeleri dahil olmak üzere savaş alanındaki en acil ihtiyaçlarını karşılamasını engellediğini hatırlattı.

Ryder, "Ayrıca, ek finansman olmadan, orta ve uzun vadeli ihtiyaçları karşılayacak sistem ve ekipmanı sağlayamayız ve geçmişte sağladığımız sistemleri sürdürmelerine yardımcı olamayız" ifadelerini kullandı. Sözcü, Pentagonun Kongre ile çalışmaya devam edeceğini ve ek finansman konusunda mümkün olan en kısa sürede karar verilmesi yönünde baskı yapacağını da sözlerine ekledi.

ABD, FON AYIRMADIĞI TAKDİRDE CEPHEDE CİDDİ SIKINTI YAŞANABİLİR

Bundan önce ABD, önümüzdeki birkaç ayın kritik olması nedeniyle Ukrayna'ya yardım konusunda bir an önce karar verilmesinin önemli olduğunu belirtmişti. ABD basınına göre ABD Başkanı Joe Biden'ın yardımcıları, Kongre'nin kapalı oturumunda, Ukrayna'ya ek askerî yardımın onayı alınmadığı takdirde cephede ciddi sıkıntıların yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Karar Ukrayna'ya destek için 60 milyar dolardan fazla, İsrail'e 14 milyar dolar ve güney sınırındaki yasa dışı göçle mücadele tedbirleri için de aynı miktarda fon öngörüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.