SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO: Zafere kadar Ukrayna'yı destekleyeceğiz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifakın, Ukrayna'yı Rusya'nın başlattığı savaşta kazanana kadar destekleyeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2023 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2023 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO: Zafere kadar Ukrayna'yı destekleyeceğiz

Bir NATO yetkilisinin, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı toprak tavizleri vermesi halinde NATO üyesi olabileceği yönündeki skandal açıklaması gündemdeki yerini koruyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise düzenlediği bir basın toplantısında, Ukrayna'ya destek konusundaki ifadelerini yineledi.

Stoltenberg, "Müzakereler için uygun koşulların ne zaman geleceğine karar verebilecek olanlar ve müzakereler sırasında koşulların kabul edilebilirliğine ilişkin kararları verecek olanlar yalnızca Ukraynalılar" dedi. Stoltenberg, NATO'nun Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

"NATO'nun politikası değişmedi. Savaşı kazanana kadar Ukrayna'yı destekleyeceğiz." 

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, söz konusu ifadelere tepki göstererek bu tür konuşmaları kesinlikle kabul edilemez olduğunu açıkladı.

NATO YETKİLİSİNDEN SKANDAL UKRAYNA AÇIKLAMASI

NATO Genel Sekreteri Kabine Direktörü Jenssen, 15 Ağustos'ta Arendal kentindeki bir panelde "Ukrayna'nın topraklarının bir bölümünü Rusya'ya vermesi karşılığında NATO üyesi olabileceğini" iddia etmişti. 

Norveç'in Verdens Gang (VG) gazetesinin, bu yorumun NATO'nun görüşü olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Jenssen, "Böyle olmalı demiyorum. Bu muhtemel çözümlerden olabilir diyorum" şeklinde yanıt vermişti. Daha sonra Jensen'in Ukrayna'nın ittifaka katılma karşılığında topraklarının bir kısmından vazgeçmesine ilişkin açıklamasının "hata" olduğunu kabul etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.