SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO yetkilisinin skandal Ukrayna açıklamasına yanıt

NATO'dan bir (NATO) yetkilisinin skandal Ukrayna yorumuna ilişkin bir açıklama geldi. Açıklamada "Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne destek konusunda duruşumuz değişmedi" ifadelerine vurgu yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2023 00:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2023 00:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO yetkilisinin skandal Ukrayna açıklamasına yanıt

Norveç basınında yer alan haberlere göre NATO Genel Sekreteri Kabine Direktörü Jenssen, Arendal kentindeki bir panelde "Ukrayna'nın topraklarının bir bölümünü Rusya'ya vermesi karşılığında NATO üyesi olabileceğini" iddia etmişti. Norveç'in Verdens Gang (VG) gazetesinin, bu yorumun NATO'nun görüşü olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Jenssen, "Böyle olmalı demiyorum. Bu muhtemel çözümlerden olabilir diyorum" şeklinde yanıt vermişti.

Söz konusu gündeme ilişkin açıklamaların ardından NATO'dan Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü destek konusunda duruşunun değişmediğini vurgulayan bir açıklama geldi. Bir NATO yetkilisi, NATO Genel Sekreteri Kabine Direktörü Stian Jenssen'in Norveç basınında yer alan "Ukrayna'nın topraklarının bir bölümünü Rusya'ya vermesi karşılığında NATO üyesi olabileceği" ifadelerine cevap niteliğinde bir açıklamada bulundu.

NATO'DAN UKRAYNA'YI DESTEK KONUSUNDA KARARLILIK VURGUSU

Yetkili, NATO'nun konumunun net ve değişmediğini ifade ederken NATO liderlerinin temmuz ayındaki Vilnius zirvesinde yineledikleri gibi Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tamamen desteklediklerinin altını çizerek şunları kaydetti:

"Ukrayna'yı ne kadar sürerse sürsün desteklemeye devam edeceğiz. Adil ve kalıcı bir barış sağlamaya kararlıyız. Barışın ne zaman ve hangi şartlarda sağlanacağına Ukrayna karar verecek. Savaşın tekrarlanmamasını sağlamak için güvenlik düzenlemelerine ihtiyaç olduğu açık."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.