SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO Ukrayna'nın hava savunma kapasitesine desteğini yineledi

NATO, Ukrayna'nın hava savunma kapasitesinin güçlendirilmesi konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit etti. Ayrıca Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik son dönemlerdeki saldırılarını kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO Ukrayna'nın hava savunma kapasitesine desteğini yineledi

NATO-Ukrayna Konseyi, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik son günlerdeki hava saldırılarının ardından 10 Ocak'ta büyükelçiler düzeyinde bir toplantı gerçekleştirdi. NATO’nun resmî sayfasından yapılan açıklamada Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik artan hava saldırıları ve Rusya'nın Kuzey Kore'den aldığı balistik füzeler ile İran'dan aldığı insansız hava araçları (İHA) kullanmasının "şiddetle" kınandığı belirtildi. Açıklamada müttefikler Ukrayna'nın hava savunma kapasitesinin güçlendirilmesi konusundaki kararlılıklarını bir kez daha teyit etti.

Açıklamada ayrıca NATO’nun gündemde olan 1000 adet "Patriot" hava savunma sistemi satın alacağı belirtilerek, Almanya'nın yakın zaman önce Ukrayna'ya "Patriot" ve "Skynex" hava savunma sistemleri ile "Iris-T" füzesi teslim ettiğine atıf yapıldı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg "Putin, iki yıldır Ukrayna'yı toplu saldırılarla yıpratmaya çalışıyor ancak başarılı olamayacak. Rusya'nın zulüm kampanyası sadece Ukrayna'nın kararlılığını güçlendiriyor"  ifadelerini kullandı.

NATO, UKRAYNA’NIN HAVA SAVUNMASINA DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEK

NATO, Ukrayna’nın hava savunmasını güçlendirmeye devam edecek. Ukrayna basınına konuşan bir NATO yetkilisi, 2024 yılında Rus saldırıları karşısında Ukrayna hava savunmasına destek vereceklerini ifade etmişti. Ukrayna basını Ukrinform, bir NATO yetkilisine Rusya'nın füze saldırılarını sormuş ve NATO yetkilisi şu açıklamayı yapmıştı:

"NATO, Rusya'nın Ukraynalı sivillere, Ukrayna şehirlerine ve kasabalarına yönelik füze ve insansız hava aracı saldırılarını güçlü bir şekilde kınıyor. Bu, Putin'in Ukrayna'nın kararlılığını engelleme girişiminin bir başka göstergesidir. Başarılı olamayacak. NATO müttefikleri, halihazırda Ukrayna'ya çok sayıda hava savunma sistemi teslim etti. Ukrayna'nın savunmasını daha da güçlendirme kararlılığındayız. NATO, Ukrayna'nın Rusya'nın saldırgan savaşına karşı meşru müdafaa hakkını desteklemeye devam ediyor. Ne kadar sürerse sürsün Ukrayna'nın yanında olacağız."

       

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.