SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO'dan Ukrayna'ya hava savunma desteği!

Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmek için ABD, Almanya, Romanya, Hollanda ve İtalya hava savunma sistemi bağışları yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO'dan Ukrayna'ya hava savunma desteği!

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna'nın hava savunmasının güçlendirilmesi için önemli bir adım atıldığını duyurdu.

"SAVUNMAMIZI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE GÜÇLENDİRECEK"

Bakan Umerov, Ukrayna'nın hava savunmasının güçlendirilmesine ilişkin, "Hava savunmamızı güçlendiriyoruz. Vaşington NATO zirvesinde çalışmalara başlandı. Müttefik ülkeler, özellikle ABD, Hollanda, Almanya, İtalya ve Romanya, Ukrayna'ya hava savunma sistemleri bağışlayacaklarını açıkladılar. Bu pakette ek Patriot bataryaları, SAMP-T sistemi ve bu sistemlerin işletilmesi için gerekli bileşenler yer alıyor. Bu sistemler şehirlerimizi, sivillerimizi ve kritik altyapılarımızı korumaya yardımcı olacak. ABD, Almanya, Romanya, Hollanda ve İtalya'daki müttefiklerimize minnettarız." açıklamasında bulundu.

Ukrayna ordusuna NASAMS, HAWK gibi taktik hava sistemlerinin de teslim edileceğini bildiren Umerov, "Ayrıca önümüzdeki aylarda ABD ve müttefikleri, NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS ve Gepard gibi düzinelerce taktik hava savunma sistemi sağlayacak. Bu, savunmamızı önemli ölçüde güçlendirecek." dedi.

Ukrayna'ya hava savunma alanında destek veren herkese teşekkür eden Umerov, "Bu sistemler ve önleyiciler sağladıkları için Kanada, Norveç, İspanya, Birleşik Krallık ve diğer ülkelere özel teşekkürler. Ukrayna'nın hava savunmasını desteklemek için 1 milyar dolardan fazla fon toplayan Hava Savunma Acil Eylem Girişimi'ne katılan tüm ülkelere minnettarız." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.