SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO: ABD'nin göndereceği tanklar fark yaratabilir

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "ABD'nin göndereceği tanklar Rusya'ya karşı savaşta ciddi bir fark yaratabilir" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2023 22:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2023 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO: ABD'nin göndereceği tanklar fark yaratabilir

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD'nin Ukrayna'ya göndereceği Abrams tanklarının Almanya ve Birleşik Krallık'ın göndereceği tanklara göre fark yaratacağını söyledi.

Ukrayna yaklaşık bir senedir işgalci Rusya'nın saldırılarına maruz kalıyor. Ülkenin doğu ve güney kanadında kuvvetli bir direnişe imza atan Ukrayna, Batılı müttefiklerinden askeri destek alıyor. Bu bağlamda Almanya ve Birleşik Krallık askeri sevkiyatlarına yenisini eklerken ABD, Abrams tankları göndereceğini duyurdu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD'nin Ukrayna'ya yapacağı tank sevkiyatının diğer ülkelerden daha farklı katkı sağlayabileceğini vurguladı. 

"ABD TANKLARI FARK YARATABİLİR"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Stoltenberg, ABD'nin Ukrayna'ya yönelik desteğinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Stoltenberg, NATO müttefiklerinin Ukrayna'ya verilecek destekte birlik olacaklarını belirterek, "Birleşik Krallık'ın Challenger ve Almanya'nın Leopard 2 tanklarıyla birlikte bunlar Rusya'ya karşı savaşta ciddi bir fark yaratabilir" ifadelerine yer verdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da yaptığı basın açıklamasında, Ukrayna'ya 31 adet M1 Abrams tank göndereceklerini duyurdu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.