SON DAKİKA
Hava Durumu

Moldova: Rusya, ülkemizi karanlıkta bıraktı

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2022 21:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2022 21:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Moldova: Rusya, ülkemizi karanlıkta bıraktı

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik füze saldırıları Moldova genelinde de elektrik kesintisine neden oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Moldova Cumhurbaşkanı Maya Sandu "Rusya, Moldova'yı karanlıkta bıraktı." dedi.

Terör devleti Rusya, Ukrayna’nın enerji sistemini yok etmeye devam ediyor. Rus işgal güçleri bugün yine Ukrayna’nın farklı bölgelerine füze saldırısı düzenledi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kiril Tımoşenko, “Düşman enerji tesislerine saldırmaya devam ediyor. Birkaç bölgede kritik altyapı tesislerine isabet etti.” dedi.

BİRÇOK UKRAYNA KENTİ VE MOLDOVA ELEKTRİKSİZ KALDI

İşgalci Rusya’nın Ukrayna’nın Lviv, Vinnıtsa, Jıtomir, Kıyiv, Poltava bölgelerindeki kritik altyapı tesislerine füze attığı belirtildi. Saldırılar sonucu Kıyiv, Zaporojjya, Lviv, Harkiv, Krıvıy Rig, Sumı, Rivne, Poltava, Odesa, Ternopil, Hmelnitskıy, Çernivtsi ve neredeyse tüm Moldova elektriksiz kaldı. Ayrıca elektrik kesintileri nedeniyle başkent Kıyiv başta olmak üzere çoğu yerleşim yerinde suyun da kesildiği belirtildi.

RUSYA MOLDOVA'YI KARANLIKTA BIRAKTI

Moldova Cumhurbaşkanı Maya Sandu bugün sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Sandu "Rusya, Moldova'yı karanlıkta bıraktı. Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı; insanları öldürüyor, yerleşim alanlarını ve enerji altyapısını füzelerle yok ediyor." dedi. Sandu, Moldova'da elektriğin yeniden sağlanacağının altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

"Bizi karanlıkta ve soğukta bırakan, sefalet içinde tutma ve aşağılama arzusuyla insanları bilinçli olarak öldüren rejime güvenemeyiz. Şu anda ne kadar zor olursa olsun, Moldova'nın özgürlük yönünde ilerlemesi gerekiyor. Bu bizim tek yolumuzdur."

MOLDOVA, RUSYA'NIN KİŞİNEV BÜYÜKELÇİSİNİ BAKANLIĞA ÇAĞIRACAK

Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanı Niku Popesku ise Moldova'nın başkenti Kişinev dahil ülke genelinde elektriklerin kesildiğine işaret ederek "Rusya'nın Ukrayna'yı acımasızca bombalaması, ülkemizde dramatik sonuçlar doğurmaya devam ediyor." dedi. Popesku, sıraladığı bu nedenlerden ötürü Rusya'nın Kişinev Büyükelçisinin bakanlığa çağrılması için talimat verdiğini açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.