SON DAKİKA
Hava Durumu

Moldova'da dezenformasyon yayan Rusça yayın yapan kanalların lisansı askıya alındı

Moldova’da Ukrayna savaşına ilişkin dezenformasyon kirliliği yayan ve Rusça yayın yapan bazı televizyon kanallarının lisansı askıya alındı. Moldova Cumhurbaşkanı Sandu, ülkeyi istikrarsızlaştırma girişimlerini önlemek için önemli bir adım atıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2022 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Moldova'da dezenformasyon yayan Rusça yayın yapan kanalların lisansı askıya alındı

Ukrayna-Rusya savaşının başlamasının ardından kurulan Moldova Acil Durumlar Komisyonu, ülkede yayın yapan First in Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 ve Orhei TV gibi Rus propaganda kanallarının yayın lisanslarının askıya alındığını duyurdu. Komisyon, inceleme sonucunda kanalların, ulusal olaylara ve Ukrayna Savaşına dair yayınlarında eksik bilgilendirme yaptığının tespit edildiğini açıkladı.

RUS PROPAGANDA VE DEZENFORMASYONUNA ENGEL

Yayın lisanslarının askıya alınma kararının, kanalların “kamuoyunu manipüle etme girişimlerini ve dezenformasyonu engellemek” amacıyla verildiği aktarıldı.

AB’NİN RUSYA’YA YENİ YAPTIRIM PAKETİ

Söz konusu kanalların, AB Konseyinin Rusya’ya karşı 17 Aralık’ta onayladığı yeni yaptırım paketinde yer alan bazı Rus kanallarının programlarını yeniden aktardığı belirtildi.
Kanalların yayın lisanslarının askıya alınmasını memnuniyetle karşılayan Moldova Cumhurbaşkanı Maya Sandu, ülkeyi istikrarsızlaştırma girişimlerini önlemek için önemli bir adım atıldığını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova kararın “Moldova’daki azınlıkların haklarının alaycı ihlali” olduğunu ileri sürdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.