SON DAKİKA
Hava Durumu

Milletvekili Çakırözer efsanevî lider Kırımoğlu'nu Ukrayna'da ziyaret etti

Ukrayna-NATO Parlamentolararası Konseyi (UNIC) toplantısı dolayısıyla Kıyiv'de bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Kırım Tatar halkının millî lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nu ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Milletvekili Çakırözer efsanevî  lider Kırımoğlu'nu Ukrayna'da ziyaret etti

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv'de düzenlenen Ukrayna-NATO Parlamentolararası Konseyi (UNIC) toplantısında Türkiye’yi temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Üyesi, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 28 Haziran 2024 tarihinde Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatar halkının millî lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nu ziyaret etti. 

"KIRIMLI SOYDAŞLARIMIZIN HAKLI DAVASINA DESTEĞİNİ VE YANLARINDA OLDUKLARINI İLETTİM"

Çakırözer, Rusya'nın işgali sonrasında Kırım'a girişi yasaklanan Kırım Tatarlarının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nu ziyaret ederek TBMM’nin, Eskişehir halkının destek ve dayanışma mesajlarını iletti. Çakırözer konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kıyiv'de Kırım Tatarlarının millî lideri Mustafa Aga’ya ziyaretimde tüm Eskişehir’imizin ortak değeri ve sevgisi Eskişehirsporumuz'un formasını da hediye ettim. Eskişehirli hemşehrilerimizin, Kırımlı soydaşlarımızın haklı davasına desteğini ve yanlarında olduklarını ilettim." ifadelerini kullandı. 

KIYİV BÜYÜKELÇİLİĞİMİZE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Çakırözer, Ukrayna’daki temasları sırasında Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliğini de ziyaret etti. Çakırözer, Büyükelçilik Maslahatgüzarı Levent Uğurlu’ya, “Savaşın başında vatandaşlarımızın kısa sürede ve güvenli biçimde tahliyesinde Kıyiv Büyükelçiliğimiz çok başarılı rol oynadı. Hem tahliyeler sırasında hem de sonrasında tüm zorluklara rağmen yürüttüğü özverili çalışmalar için tüm Büyükelçilik çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.