SON DAKİKA
Hava Durumu

Mariupol’da 20 Gün filmi Oscar ödülünü kazandı!

Ukrayna'da işlenen savaş suçlarını ve Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişimini ele alan "Mariupol'de 20 Gün" filmi, en iyi belgesel kategorisinde ödül sahibi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Mariupol’da 20 Gün filmi Oscar ödülünü kazandı!

96. Akademi Ödülleri (Oscar) töreni, 11 Mart 2024 tarihinde ABD'nin Los Angeles eyaletinde düzenlendi. Törende, Ukrayna'da işlenen savaş suçlarını ele alan "Mariupol'de 20 Gün" filmi, en iyi belgesel kategorisinde ödül sahibi oldu.

Ukrayna’da en çok hasılat yapan belgesel film, Pulitzer Ödülü sahibi fotoğraf sanatçısı, yazar, yönetmen Mstislav Çernov tarafından Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişiminin ilk üç haftasında çekildi.

UKRAYNA'DA EN ÇOK HASILAT YAPAN BELGESEL FİLM

Ukrayna'da faaliyet gösteren film dağıtım şirketi Arthouse Traffic, "Mariupol'de 20 Gün" adlı filmin, 31 Ağustos 2023 tarihinde gösterime girdiğini ve ilk haftada 531 bin 551 grivna toplayarak Ukrayna’da en çok hasılat yapan belgesel film olduğunu duyurdu.

RUSYA'NIN EN YOĞUN BOMBARDIMANLARINA MARUZ KALAN MARİUPOL KENTİ

Ukrayna'nın güneydoğusundaki liman kenti Mariupol, 24 Şubat 2022'de Putin Rusyası'nın başlattığı işgal girişimi ve saldırıların en yoğun yaşandığı bölgelerden birisi. 

Haftalarca karadan, denizden ve havadan bombalanan kentin çoğu kısmı Rus saldırılarında yok edildi. Ukrayna yetkililerinin açıklamalarına göre kentte en az 20 bin sivil hayatını kaybetti. Kentte hayatını kaybedenlerin sayısını gizlemek için Rus işgal güçleri, saldırılarda zarar gören apartmanları, enkaz kaldırma çalışmalarını yapmadan iş makineleriyle yıktı. İşgalciler, hayatını kaybeden insanları toplu mezarlara gömdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.