SON DAKİKA
Hava Durumu

Macaristan Başbakanı Orban, Ukrayna’ya gidiyor

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın, 2 Temmuz 2024 tarihinde Kıyiv’e giderek Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile görüşmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Macaristan Başbakanı Orban, Ukrayna’ya gidiyor

Birleşik Krallık merkezli The Guardian yayın kuruluşunun, 2 Temmuz 2024 tarihli haberine göre Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna’ya resmî ziyaret gerçekleştirecek.

Orban'ın Kıyiv ziyareti, Macaristan’ın Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını devralmasıyla aynı zamana denk gelmesi açısından dikkat çekiyor.

Budapeşte'deki iki kaynaktan alınan bilgiye göre, Orban'ın Kıyiv'de Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüşmesi bekleniyor. Orban'ın 24 Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekûn işgal girişiminin başlamasından bu yana Ukrayna'ya yaptığı ilk ziyareti olacak.

The Guardian söz konusu haberde, Kıyiv’deki bir kaynağın "Son dakikada bir değişiklik olmazsa Orban yarın burada." dediğini kaydetti. Ayrıca kaynak, Orban'ın Kıyiv'e ikili bir görevle mi yoksa AB temsilcisi olarak mı seyahat ettiğinin belli olmadığını söyledi.

Ziyaret kararının, Ukrayna'nın en batısında, Macaristan sınırına yakın bir bölgede yaşayan Macarca konuşan azınlığın hakları konusunda yapılan uzun görüşmelerin ardından geldiği belirtildi.  

BEKLENEN ZELENSKIY- ORBAN GÖRÜŞMESİ İÇİN HAZIRLIKLAR YAPILIYORDU 

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile 29 Ocak 2024'te Ukrayna'nın Ujgorod şehrinde bir araya gelmişti. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenmişti. Zelenskıy ve Orban arasında gerçekleşmesi beklenen görüşmenin tarihi için net bir karar alınmazken Yermak konuya ilişkin Her iki taraf da mümkün olan en kısa sürede böyle bir görüşmenin yapılmasını istediklerini belirtti.” açıklamasında bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.