SON DAKİKA
Hava Durumu

Macaristan Başbakanı Orban: Ukrayna, NATO üyesi olamayacak

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı direnişini övdü. Ukrayna'nın gücünü takdir eden Orban, Batı'ya ait olma isteğini vurguladı. Ancak Ukrayna'nın NATO veya AB üyesi olmayacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2024 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2024 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Macaristan Başbakanı Orban: Ukrayna, NATO üyesi olamayacak

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 27 Temmuz'da yaptığı konuşmada Ukrayna'nın Rusya'ya karşı başarıyla ve eşi benzeri görülmemiş bir güçle direnen güçlü bir devlet olduğunu ifade etti. Orban, "Ukrayna'nın gücü tüm beklentileri aştı," dedi.

Orban'a göre, 11 milyon insan Ukrayna'yı terk etti, devlet çalışmıyordu, ancak şimdi başarıyla ve eşi benzeri görülmemiş bir güçle direniyor. Orban, Ukrayna'nın kendi varoluşunun yeni bir anlamını keşfetmesi sayesinde bir çağrı bulduğunu söyledi.

Başbakan Orban, "Şu ana kadar kendilerini bir çatışma bölgesi olarak görüyorlardı, bu solgun ruh hali, bir çaresizlik hissi vardı. Şimdi ise Batı'ya ait olma perspektifi açıldı, bu kendilerine koydukları yeni bir misyon haline geldi, Batı'nın yeni doğu sınırı olmak istiyorlar" açıklamasını yaptı. Orban, bu duurumun Ukraynalılara güç verdiğini öne sürdü.

Aynı zamanda Orban, Ukrayna'nın NATO veya AB üyesi olmayacağını ifade etti. Başbakan Orban bunun nedenini, "biz Avrupalıların yeterli parası yok" ifadeleri ile açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.