SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Avrupa ülkelerinden Ukrayna'ya maddi ve askeri destek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna-Kuzey Avrupa Zirvesi sonrasında Rus saldırıları altındaki ülkeye yeni yardım paketi sunacak olan ülkeleri sıraladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2023 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2023 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuzey Avrupa ülkelerinden Ukrayna'ya maddi ve askeri destek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün akşam Lviv'den video mesajla Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya maddi destek veren ülkeleri sıraladı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, yeni yardım paketleri hakkında Ukrayna kamuoyunu bilgilendirdi. 

KUZEY AVRUPA ÜLKELERİNDEN UKRAYNA'YA MADDİ DESTEK

Zelenskıy, İkinci Ukrayna-Kuzey Avrupa Zirvesi için gittiği Norveç'teki toplantıyı olumlu olarak değerlendirdi.

Zirvede, Ukrayna'nın hava savunma sistemlerine ve Avrupa Birliği (AB) üyeliğine yönelik önemli kararlar alındığını vurgulayan Zelenskıy, "Danimarka milyar dolarlık hava savunma paketi, topçu sistemleri ve çok daha fazlasını sağlayacak. Norveç, hava savunma ve füzeler de dahil olmak üzere 400 milyon ABD dolarından fazla yeni bir paket gönderecek. Finlandiya da yeni bir paket hazırlıyor. İzlanda, çok önemli, uzun vadeli bir mali destek programı hazırlıyor. İsveç de yeni bir paket hazırlıyor" bilgisini verdi.

"LATİN AMERİKA İLE İLİŞKİLERİMİZİ YENİDEN BAŞLATIYORUZ"

Ayrıca Zelenskıy, Avrupa Birliği (AB) zirvesinde önemli açıklamaların yapıldığını sözlerine ekledi. Bununla birlikte Arjantin ziyaretini hatırlatan Zelenskıy, "Aslında Latin Amerika ülkeleri ile ilişkileri yeniden başlatıyoruz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.