SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuleba, Suudi Arabistan'daki Ukrayna konulu toplantının ardından Blinken ile görüştü 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Suudi Arabistan'daki Ukrayna konulu toplantının ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2023 22:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2023 22:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuleba, Suudi Arabistan'daki Ukrayna konulu toplantının ardından Blinken ile görüştü 

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde 5 Ağustos 2023 ve 6 Ağustos 2023 tarihlerinde "Ukrayna Barış Formülü" konulu Ulusal Güvenlik Danışmanları Toplantısı yapıldı. Toplantıda; Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Birliği Komisyonu temsilcileri ile Türkiye, Çin, Hindistan, Brezilya, Endonezya, Birleşik Krallık gibi toplamda 40'tan fazla ülkenin temsilcisi bir araya geldi.

UKRAYNA VE ABD DIŞİŞLERİ BAKANLARI GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'daki Ukrayna konulu toplantının ardından bir görüşme gerçekleştirdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yayımlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Blinken ve Kuleba arasındaki görüşmenin telefonda gerçekleştiğini aktardı.

Kuleba ve Blinken'in, Ukrayna'nın işgalci devlet Rusya'ya karşı taarruzuna dair gelişmeleri ve Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde, Ukrayna'da "adil ve kalıcı bir barış hakkında yapılan son görüşmeleri" ele aldıklarını kaydetti. Miller, Ukrayna ve ABD arasındaki uzun vadeli güvenlik düzenlemelerini de görüştüklerini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.