SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanı Çubarov: Onurunu kaybeden halk yok olmaya mahkumdur

KTMM Başkanı Çubarov: Onurunu kaybeden halk yok olmaya mahkumdur

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2022 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2022 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanı Çubarov: Onurunu kaybeden halk yok olmaya mahkumdur

Ukrayna’da özgürlük için hayatını kaybeden vatandaşları anmak için 2014’ten itibaren her yıl 21 Kasım’da Onur ve Özgürlük Günü kaydediliyor. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, 15 Aralık 2013 tarihinde Euromeydan’da yaptığı tarihi konuşmada, “Burada birlikte, bu ülkede yaşayan herkes için uygun koşullar ve hakların sağlandığı bir ülke için mücadele ettiğimiz için gurur duyuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Ukrayna’da bugün Onur ve Özgürlük Günü kutlanıyor. Onur ve Özgürlük Günü, Ukrayna halkının güçlü iradesini ve özgürlük için savaşma isteklerini sembolize ediyor. Dönemin Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, 13 Kasım 2014’te Ukrayna tarihindeki iki önemli olayı; 2004 Turuncu Devrimi ve 2013 Onur Devrimi’ni anmak amacıyla 21 Kasım tarihinde Onur ve Özgürlük Günü'nün kutlanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı.

UKRAYNA TARİHİNDE BİR DÖNÜM NOKTASI

Dönemin Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in Avrupa Birliği (AB) ile Ortaklık Anlaşmasını askıya almasının ardından, 21 Kasım 2013’te Kıyiv Bağımsızlık Meydanı’nda “Euromaydan” olarak anılan eylemler başlamıştı. Eylemler, 2014 yılının Şubat ayında, Ukrayna’nın eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve çevresinin ülkeden kaçmasıyla son bulmuştu. “Euromaydan” eylemlerinde 106 kişi hayatını kaybetti ve 2 binden fazla kişi yaralandı.

Onur ve Özgürlük Günü’nde Ukraynalılar geleneksel olarak “Euromaydan” olarak anılan eylemlerde ülkelerinin özgürlüğü için hayatını kaybeden vatandaşlarını anıyor.

ÇUBAROV: ONURU OLMAYAN İNSAN KÖLEYE DÖNÜŞÜR

Kırım Haber Ajansı olarak Onur ve Özgürlük Günü vesilesiyle Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı  Refat Çubarov’un, 15 Aralık 2013 tarihinde Euromeydan eylemcilerine yaptığı hafızalara kazınan tarihi konuşmayı yayınlıyor.

REFAT ÇUBAROV'UN EUROMAYDAN'DAKİ TARİHİ KONUŞMASI

KTMM Başkanı Çubarov yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

Onuru olmayan insan köleye dönüşüyor. Onurunu kaybeden halk yok olmaya mahkumdur. Kırım Tatarları ve Ukrainlerin onurunu koruyarak 20. yüzyılındaki tüm dehşetlerin üstesinden geldiği için gurur duyuyorum. Kırım Tatarlarının onurlarını koruyarak yaklaşık yarım asır sonra vatanlarına döndüğünü ve dönmeye devam ettiği için gurur duyuyorum. Soydaşlarımın tüm Ukrayna halkıyla birlikte onurlarını koruyarak bağımsız, Avrupa ülkesi olan Ukrayna devletini inşa ettiği için gurur duyuyorum. Burada birlikte, bu ülkede yaşayan herkes için uygun koşullar ve hakların sağlandığı bir ülke için mücadele ettiğimiz için gurur duyuyorum. Konuşmamı bu kelimelerle bitirmek istiyorum. Kırım Tatarları her zaman Ukraynalılarla birlikteydi ve birlikte olacak. Ukrayna bağımsız ve bölünmezdir”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.