SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkan Yardımcısı Celal ile Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Lubinets bir araya geldi

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets ile KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal bir araya geldi. Görüşmede Rus esaretinde bulunan siyasi tutsakların durumu görüşüldü.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkan Yardımcısı Celal ile Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Lubinets bir araya geldi

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets, 10 Temmuz 2024 tarihinde Rus esaretinden kurtulan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal ile bir araya geldi.

Lubinets ile bir araya gelen Celal, Ukrayna Ombudsmanlık Ofisine esaretteki insanları özgürlüğüne kavuşturdukları için teşekkür etti.

Ukrayna Ombudsmanı Lubinets, “Rusya tarafından yasa dışı olarak alıkonulan diğer insanların da serbest kalması konusunda ortak çalışmalar hakkında görüşmekten ve konuşmaktan memnuniyet duyuyorum. Gücünüz ve dayanıklılığınız için teşekkür ederim!” dedi.

NARİMAN CELAL ESARETTEN KURTULDU!

Rus işgali altındaki Kırım’da kurmaca suçlamalar çerçevesinde alıkonulan KTMM Başkan Yardımcısı, siyasi tutsak Nariman Celal 28 Haziran 2024 tarihinde serbest bırakıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), açıklamasıda Ukrayna ile Rusya arasında gerçekleşen yeni esir takası sonucu 10 Ukrayna vatandaşının Rus esaretinden kurtarıldığını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna’ya iade edilen vatandaşlar arasında KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in de yer aldığını belirtmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.