SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıyiv, Sovyet mirasından kurtulmaya devam ediyor

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de, ülkeyi Rus ve Sovyet mirasından arındırma süreci çerçevesinde Galitska Meydanı'nda bulunan dikilitaştan Sovyet sembolleri kaldırılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2023 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kıyiv, Sovyet mirasından kurtulmaya devam ediyor

İşgalci Rusya, 2014 yılında Kırım’ı işgal ederek Ukrayna’ya karşı savaş açtı. Açılan savaşın başından bu yana Ukrayna’da, Rus ve Sovyet etkisinden arındırma süreci tüm hızıyla devam ediyor. Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de bu sabah bir başka Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) sembolünü kaldırma çalışmaları yürütülüyor.

Ukraynalı gazeteci Andriy Tsapliyenko sosyal medyada ilgili resimleri paylaşarak; Kıyiv’in Galitska Meydanı'nda bulunan dikilitaştaki Sovyet yıldızı sökme işlemlerinin başladığını duyurdu.

ANIT 1982'DE DİKİLDİ

2. Dünya Savaşı’nın bitişini sembolize eden “Kahraman Şehir Kıyiv” dikilitaşı 1982 yılında dikilmişti. Eylül ayında belediye çalışanları dikilitaşın yan panellerinde bulunan Sovyet yıldızlarını ve Rusça yazılan açıklama panosunu kaldırdı. Ayrıca anıttaki 2. Dünya Savaşı başlangıç yılı "1939" olarak değiştirildi.

ANA VATAN ANITI’NDAKİ SSCB SEMBOLÜ KALDIRILDI

Ağustos ayında Kıyiv’de bulunan Ana Vatan Anıtı’ndaki Sovyetler Birliği devlet amblemi kaldırıldı ve yerine Ukrayna devlet arması olan "Üç Dişli Mızrak" yerleştirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.