SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıyiv'de yaşayan Rus muhalifin evine SİHA saldırısı!

Kıyiv bölgesinde yaşayan Rus muhalif siyasetçi İlya Ponomaryov’un evine Rus silahlı insansız hava aracının (SİHA) isabet ettiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kıyiv'de yaşayan Rus muhalifin evine SİHA saldırısı!

İşgalci Rusya, 31 Temmuz’u 1 Ağustos’a bağlayan gece Ukrayna'ya karşı kamikaze silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) saldırdı. Saldırı sırasında bir SİHA'nın Kıyiv bölgesinde ikamet eden Kırım'ın yasadışı ilhakına karşı çıkan tek Rus milletvekili İlya Ponomaryov’un evine isabet ettiği öğrenildi.

Sosyal medyada açıklama yapan Ponomaryov, “Galiba bugün 2. doğum günüm. Beşinci saldırı girişimi en alışılmadık ve başarılı olanıydı. Ona karşı savunmak zordu. Ama başarısız oldular! Detayları daha sonra yazacağım.” ifadelerine yer verdi.

Paylaşılan resimlerde Ponomaryov’un yaralandığı ve evinin büyük hasar aldığı görünüyor.

7 SİHA DÜŞÜRÜLDÜ

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mıkola Oleşçuk (Mykola Oleshchuk), gece boyunca Ukrayna’nın farklı bölgelerinde Rusya’ya ait 7 SİHA’nın düşürüldüğünü bildirdi.

RUS MUHALİF İLYA PONOMARYOV

Eski Rusya Devlet Duması milletvekili İlya Ponomaryov, 2014’te Duma’da yapılan oylama sırasında Kırım'ın yasadışı ilhakına karşı çıkan tek milletvekiliydi. Ponomaryov Rusya’da yabancı ajan olarak kabul edildi ve terörist listesine dahil edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.