SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıyiv Büyükelçisi Bilgen'in resmî temasları: Türkiye-Ukrayna ilişkilerini ele aldı

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen 18 Ocak'ta, Ukrayna Parlamentosu AB Entegrasyonu Başkanı İvanna Klımpuş Tsintsadze ve Maliye Bakanı Sergiy Marçenko ile görüşme gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2024 00:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kıyiv Büyükelçisi Bilgen'in resmî temasları: Türkiye-Ukrayna ilişkilerini ele aldı

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, başkentte resmî ve nezaket ziyaretlerini sürdürüyor. Çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Büyükelçi Bilgen, 18 Ocak 2024 tarihinde Ukrayna Parlamentosu Verkovna Rada Avrupa Birliği (AB) Entegrasyonu Başkanı İvanna Klımpuş Tsintsadze ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye ile Ukrayna arasındaki diplomatik temasa değinildi.

Resim

BÜYÜKELÇİ BİLGEN MALİYE SAVUNMA BAKANI MARÇENKO İLE GÖRÜŞTÜ

Büyükelçi Bilgen, görüşmelerin ardından Ukrayna Maliye Bakanı Sergiy Marçenko'ya nezaket ziyaretinde bulundu. Türkiye'nin Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya yönelik destekleri, iki ülke arasında gelişen ekonomik alandaki işbirliği masaya yatırıldı. 

BAKANDAN, TÜRK DİPLOMATA TEŞEKKÜR

Makamında Türk diplomat Bilgen'i ağırlayan Bakan Marçenko, teşekkürlerini iletti. Marçenko, "Türkiye, özgürlük mücadelemizde Ukrayna'nın istikrarlı bir destekçisi olmuştur. Büyükelçi Mustafa Levent Bilgen'e şükranlarımı sundum. Ekonomik büyümeyi artırmak için işbirliğimizi güçlendirme fırsatlarını tartıştık" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.