SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar boksör Ayder Abdurayimov, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na gidecek

Ukrayna vatandaşı ve Kırım Tatarı Ayder Abdurayimov, Paris'teki 2024 Olimpiyatlarına katılmak için hak kazandı. Dünya eleme turnuvasında beş rakibini yenerek 57 kilogram sıklette yarışacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2024 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2024 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar boksör Ayder Abdurayimov, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na gidecek

Ukrayna Boks Milli Takımının üyesi Kırım Tatar boksör Ayder Abdurayimov, Tayland'da gerçekleştirilecek eleme turnuvasında 2024 Paris Olimpiyatları’na katılma hakkını kazandı. Abdurayimov, Tayland'da düzenlenen dünya eleme turnuvasında rakipleriyle karşı karşıya geldi. Abdurayimov, bu turnuvada olimpiyatlar için sadece üç lisansın oynandığı 57 kilograma kadar olan sıklette yarışıyor. Bu nedenle Abduraimov'un 2024 Olimpiyat Oyunlarına katılabilmesi için beş rakibi yenmesi gerekiyordu.

20 yaşındaki Ukraynalı boksör Ayder Abdurayimov'un ilk lisanslı turnuvası olarak biliniyor. Beş dövüşün tamamında Adburaimov galip gelirken, çeyrek final maçında sadece bir hakem beraberlik kaydetti. 

Ukrayna için bu, 2024 Olimpiyatları için verilen ikinci boks lisansı olarak kaydedildi. İlkini daha önce 2020 Olimpiyat Oyunlları için gümüş madalyalı Oleksandr Hijnıyak kazanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.