SON DAKİKA
Hava Durumu

ISW: Rusya önümüzdeki haftalarda Kupyansk'a saldırmaya hazırlanıyor

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Rus işgal güçlerinin Harkiv bölgesine saldırı ve bölgeyi yeniden işgal girişiminin aktifleşebileceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2024 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ISW: Rusya önümüzdeki haftalarda Kupyansk'a saldırmaya hazırlanıyor

ABD merkezli düşünce kuruluşu Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW), Rusya’nın önümüzdeki haftalarda Harkiv bölgesine saldırıya geçerek Kupyansk kentini yeniden işgal etme çabalarını aktifleştirebileceğini aktardı.

RUSYA, DAHA ÖNEMLİ ALANLARDA TOPRAK KAZANMAK İSTİYOR

ISW tarafından 5 Ocak’ta yayımlanan raporda askeri analistler, diğer Rus gruplarla karşılaştırıldığında bu bölgedeki Rus güçlerinin daha az bitkin göründüğünü ve Kupyansk istikametinde operasyonları yoğunlaştırmaya elverişli koşullara sahip olduğunu belirtti.

ISW uzmanlarına göre Ruslar, operasyonel açıdan şu anda Rus birlikleri tarafından ele geçirilen bölgelerden daha önemli olan alanlarda toprak kazanımları elde etmeyi planlıyor.

Ukrayna yetkilileri daha önce, Rus işgal güçlerinin 2024 yılının kış aylarında Kupyansk ve Borova şehirlerini yeniden işgal etmeyi planladığına dikkat çekmişti.

ISW uzmanlarına göre bu şehirlerin ele geçirilmesi, büyük olasılıkla Ukraynalı birliklerinin Harkiv bölgesindeki Oskil Nehri'nin doğu yakasından çekilmesine neden olacak ve Kupyansk-Svatove-Kreminna hattı boyunca gelecekteki Rus saldırı operasyonları için ön koşullar yaratacak. Öte yandan Rusya'nın Kupyansk cephesindeki operasyonlarının hızı ve Rus kuvvetlerinin işgali altındaki Lugansk ve Harkiv bölgelerindeki bariz konfigürasyonu, Rusya'nın Kupyansk-Liman hattı boyunca bir saldırı operasyonu başlatacağına işaret etmediğini belirtildi.

Ayrıca askeri analistler, şu anda Rus ordusunun Belgorod bölgesinde Hakriv bölgesinin kuzey veya kuzeydoğusunda büyük ölçekli saldırı operasyonları başlatmak için yeterli güç biriktirmediğini kaydetti.

UKRAYNA ASKERİ İSTİHBARATI RUSYA’NIN KUPYANSK YÖNÜNDE GÜÇLERİNİ ARTIRDIĞINI TEYİT ETTİ

Konu ile ilgili açıklama yapan Ukrayna askeri istihbarat temsilcisi Andriy Yusov, istihbaratın Rusya’nın Kupyansk istikametindeki güçlerini artırdığını kaydettiğini dolaysıyla Rusya’nın bölgedeki işgal çabalarını artırmasının muhtemel olduğunu ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.