SON DAKİKA
Hava Durumu

İsviçre Parlamentosundan Ukrayna'ya silah ihraç edilmesi teklifine ret!

İsviçre Parlamentosunda yapılan oylamada, ülkede üretilen silahların Ukrayna'ya yeniden ihracatına izin verilmesi teklifi reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsviçre Parlamentosundan Ukrayna'ya silah ihraç edilmesi teklifine ret!

İsviçre Parlamentosu, ülkede üretilen silahların Ukrayna'ya yeniden ihracatına izin verilmesi teklifini reddetti. İsviçre basınına göre Temsilciler Meclisinde bir komitenin silahların Ukrayna'ya ihracına onay verilmesine ilişkin önerisi, 75'e karşı 98 oyla reddedildi. AA'nın bugün aktardığı habere göre Temsilciler Meclisinde en çok sandalyeye sahip İsviçre Halk Partisi, bu teklifin ana muhaliflerinden biri olurken İsviçre Yeşiller Partisi de buna karşı çıktı.

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Alain Berset, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Zirvesi için bulundukları Moldova'da bir araya gelmişti.

Berset, Twitter hesabından, Zelenskıy ile sahadaki durum, İsviçre'nin insani yardımı ve yeniden yapılanma hakkında verimli görüşme gerçekleştirdiklerini paylaşmıştı.

Temsilciler Meclisi, geçen ay da İsviçre'nin Ukrayna'ya silah ihraç etme kurallarını gevşetmeyeceğine yönelik karar almıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.