SON DAKİKA
Hava Durumu

İspanya'dan Ukrayna’ya Leopard tank desteği

İspanya, Rus işgaline karşı direnen Ukrayna ordusuna destek olmaya devam ediyor. Son olarak, Ukrayna'ya Leopard 2A4 tipi tank ve askeri malzeme gönderileceği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2023 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2023 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İspanya'dan Ukrayna’ya Leopard tank desteği

İspanya Savunma Bakanlığı, işgalci Rus ordusuna karşı direnen Ukrayna birliklerine destek olmak için bugün, acil ameliyat kapasitesi, temel ameliyat sonrası tesisleri, eczane, sterilizasyon, laboratuvar ve yatış kapasitesi güçlendirilmiş bir sahra hastanesi gönderdiğini açıkladı. Ayrıca, haftaya da 4 adet Leopard 2A4 tank ve diğer askeri malzemelerin teslim edileceği duyuruldu.

4 LEOPARD TANK VE 10 ZIRHLI ARAÇ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 4 Leopard tank ile 10 zırhlı personel taşıyıcı ve çok sayıda zırhlı arazi aracı, hafif kamyonlar ve ambulansların Ukrayna’ya sevk edileceği kaydedildi. Ayrıca hafif silahlar ve ağır kalibreli mühimmat içeren sevkiyatın da yaz boyunca süreceği vurgulandı.

UKRAYNA'YA VERİLEN SÖZLERİN YÜZDE 90'I TUTULDU

Savunma Bakanı Margarita Robles ise İspanyol basınına verdiği demeçte, yıllık 2 bin Ukraynalı askere eğitim verilmesiyle ilgili verilen sözün yüzde 90’ının gerçekleştiğini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.