SON DAKİKA
Hava Durumu

İskandinav ve Baltık ülkelerinin dışişleri bakanları Odesa’da!

Danimarka, Finlandiya, İzlanda, Norveç, İsveç, Letonya, Estonya, Litvanya dışişleri bakanları Ukrayna'nın Odesa kentine geldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İskandinav ve Baltık ülkelerinin dışişleri bakanları Odesa’da!

İskandinav ve Baltık ülkelerinden sekiz dışişleri bakanı 16 Ekim 2024 tarihinde Odesa’ya geldi. Danimarka, Finlandiya, İzlanda, Norveç, İsveç, Letonya, Estonya, Litvanya’dan gelen bakanlar, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga (Andrii Sybiha) ile görüştü.

Sıbiga, mevkidaşlarıyla yaptığı toplantıda kış arifesinde Ukrayna'nın savunma kabiliyetlerinin güçlendirilmesi ve enerji istikrarı konularının ele alındığını bildirdi.

Ayrıca Sıbiga, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın (Volodimir Zelenski) Zafer Planı ve Barış Formülü hakkında bakanlara bilgi verdi.

UKRAYNA BARIŞ FORMÜLÜ

Zelenskıy, 15 Kasım 2022’de katıldığı G20 Zirvesi'nde 10 maddeden oluşan Ukrayna barış formülünü sunmuştu. Zelenskıy, G20 Zirvesi'nde önerdiği barış formülünde; radyasyon ve nükleer güvenliği, gıda güvenliği, enerji güvenliği, tüm mahkumların ve sürgün edilenlerin serbest bırakılması, BM Şartı'nın uygulanması, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve dünya düzeninin sağlanması, Rus birliklerinin geri çekilmesi ve çatışmaların sona erdirilmesi, adaletin iadesi, ekolojik sorunların önlenmesi, gerginliğin engellenmesi ve tarafların savaşın sona erdiğini teyit etmesi konusunda belge imzalanması gibi başlıklardan söz etmişti. 

ZAFER PLANI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın Zafer Planı; "Güvenlik", "Jeopolitik konum", "Askerî destek""Ekonomik destek" ve "Batı'dan gelen silahlara uygulanan sınırlamasına kaldırılması veya Batı'nın sağladığı silahlarla Rusya'daki askeri hedefleri vurma izni" maddelerini içeriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.