SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerden Donetsk bölgesindeki Pokrovsk kentine saldırı: 5 ölü, 18 yaralı

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Pokrovsk kentine saldırdı. Saldırı sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı. 

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2023 23:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2023 23:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerden Donetsk bölgesindeki Pokrovsk kentine saldırı: 5 ölü, 18 yaralı

Ukrayna'ya karşı 24 Şubat 2022'de geniş çaplı işgal girişimi ve saldırı başlatan Rusya, her geçen gün yeni savaş suçlarına imza atmaya devam ediyor. Ukrayna'daki sivil altyapı ve yerleşimleri hedef alan işgalci Rus ordusu bugün ülkenin doğusunda bulunan Donetsk bölgesindeki Pokrovsk kentine birkaç dakika arayla iki kez saldırdı.

POKROVSK'TA 5 ÖLÜ 18 YARALI

İlk saldırıda 4 sivil hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı. İkinci bombardıman sırasında (arama kurtarma ekipleri olay yerine geldiğinde), Ukrayna Acil Durumlar Servisi Donetsk Başmüdürlüğü Başkan Yardımcısı hayatını kaybetti ve arama kurtarma ekibinden 4 kişi, 8 polis görevlisi, 3 sivil yaralandı. Saldırılarda bir kişinin daha hayatını kaybettiği öğrenildi.

Saldırılarda, 9 ve 5 katlı binalar, özel sektöre ait konutlar, gönüllülerin ve cepheye gelen yabancı gazetecilerin sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden olan otel ve pizzacı gibi dükkanlar ile ofis binaları hasar gördü.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.