SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Mariupol'un demografik yapısını bozmaya çalışıyor!

Rusya, işgal altındaki Mariupol'a kendi vatandaşlarını yerleştirmek için harekete geçti. İşgalcilerin 2035 yılına kadar şehre 300 bin Rus'u yerleştirmeyi planladıkları ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2023 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2023 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Mariupol'un demografik yapısını bozmaya çalışıyor!

Rusya, Ukrayna'nın işgal altındaki Mariupol şehrine kendi vatandaşlarını yasa dışı yerleştirerek demografik yapıyı değiştirmek için harekete geçti. Ukrayna Ulusal Direniş Merkezi, 20 Ağustos 2023 tarihinde yayımladığı raporda, Rus işgalcilerin 2035 yılına kadar Mariupol şehrinin nüfusunun demografisini değiştirmeyi ve şehre 300 bin Rus vatandaşını yerleştirmeyi planladığını açıkladı.

Ukrayna Ulusal Direniş Merkezi, "Düşman işgal ettiği Mariupol için, Rusya’dan göç ettirmeyi hedeflediği nüfus ile yaklaşık 300 bin kişilik artış sağlayan bir kalkınma planı geliştirdi" dedi.

RUSYA, BÖLGENİN DEMOGRAFİK YAPISINI DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR

Merkez, “Planlanan demografik değişiklikler 2035 yılına kadar hayata geçirilecek. Bunları teşvik etmek için Rusya, vatandaşları için bir tercihli ipotek programı uygulamaya başladı. Ayrıca işgalciler, Rusya Federasyonu'nun bunalımlı bölgelerinden, maaş geliri olanları ve memurları geçici olarak işgal edilmiş arazilere getiriyor” açıklamasını yaptı.

Ukrayna Ulusal Direniş Merkezi, Mariupol’un yerli halkının zorla Rus topraklarına sürüldüğünü kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.