SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Geniçesk bölgesini askeri eğitim üssü olarak kullanıyor

Rus işgal güçleri, kontrol altında tuttukları Herson bölgesindeki Geniçesk (Cenişke) kentini ve yakındaki köyleri askere yeni alınan personel için eğitim üssü olarak kullanıyor. Geniçesk’te şu an çok sayıda Rus askeri bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2022 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2023 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Geniçesk bölgesini askeri eğitim üssü olarak kullanıyor

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kremlin yönetiminin 21 Eylül’de ülke çapında başlattığı sözde kısmi seferberlik çerçevesinde 300 bin kişinin orduya alındığını ve bunlardan 82 bininin Ukrayna’ya gönderildiğini bildirdi. Rus işgalciler, orduya yeni alınan askerleri, işgal altındaki Herson bölgesinde bulunan Geniçesk kentinde toplayarak onları cepheye göndermeden önce eğitimden geçiriyor.

Herson Bölge Konseyi üyesi Sergiy Hlan, işgalcilerin Geniçesk kentini eğitim üssüne dönüştürdüğünü bildirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Hlan, “Geniçesk’te şu an çok sayıda Rus asker bulunuyor. Oraya güçleri sevk etmeye başladılar. Geniçesk, Rusya’da seferberlik çerçevesinde askere yeni alınanlar için eğitim üssü olarak kullanılmaya başlandı.” dedi.

Çok sayıda Rus askerlerin Geniçesk’e sevk edildiğini belirten Hlan, “Askerler Arabat Havza’sında yerleştiriliyor. Çoğunlukla Strilkove (Çokrak) köyü yakınlarındaki dinlenme tesislerinde. Orada hızlı eğitimden geçiyorlar ve daha sonra cepheye gönderiliyorlar.” diye anlattı.

Kırım yakınlarında bulunan Geniçesk bölgesinde çok sayıda Kırım Tatarı ikamet ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.