SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın enerji tesislerini bombaladı

Ukrayna Devlet Elektrik Dağıtım İdaresi (UKRENERGO), işgalci Rusya'nın ülkedeki 2 enerji tesisini bombaladığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Ukrayna'nın enerji tesislerini bombaladı

İşgalci Rusya, 13 Ağustos’u 14 Ağusos’a bağlayan gece düzenlediği hava saldırısında Ukrayna’nın iki bölgesindeki enerji tesislerini hedef aldı.

Ukrayna Devlet Elektrik Dağıtım İdaresinden (UKRENERGO) yapılan açıklamada, bu sabah Rus işgal güçlerinin ülkenin güneyinde bulunan bir enerji tesisine saldırdığını akratarak saldırının ardından tesisteki onarım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Ayrıca açıklamada gece saatlerinde ülkenin kuzeyinde bulunan Çernigiv bölgesindeki bir enerji tesisinin işgalciler tarafından hedef alındığı kaydedildi. 

RUSYA, FÜZE VE SİHA’LARLA SALDIRDI

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, 13 Ağustos’u 14 Ağusos’a bağlayan gece Rus ordusunun Ukrayna’ya 2 adet Kh-59/69 güdümlü hava füzesi ve 23 adet Şâhid tipi silahlı insansız hava aracı ile saldırdığını bildirildi. İşgalcilerin füzeleri Belgorod bölgesinden, SİHA’ları ise işgal altındaki Kırım ve Kursk ile Yeysk bölgelerinden ateşlediği aktarıldı. Ayrıca gece boyunca Ukrayna hava savunma birliklerinin 17 SİHA'yı düşürdüğü ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.