SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Ukrayna’nın enerji tesislerine saldırdı!

Rusya, Ukrayna’nın Dnipropetrovsk, Donetsk, Sumı ve Harkiv bölgelerindeki enerji tesislerine saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Ukrayna’nın enerji tesislerine saldırdı!

Rusya, 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya yönelik başlattığı topyekun işgal girişiminden bu yana ülkenin enerji altyapısını hedef almaya devam ediyor. İşgalci Rusya, 6 Eylül’ü 7 Eylül’e bağlayan gece Ukrayna’nın dört bölgesindeki enerji tesislerine saldırdı.

Ukrayna'nın Dnipropetrovsk, Donetsk, Sumı ve Harkiv bölgelerinde elektrik kesintileri yaşandı. Çatışmalar ve teknik arızalar nedeniyle bu sabah Ukrayna’da toplam 533 yerleşim birimi elektriksiz kaldı.  

Ukrayna Enerji Bakanlığı, "Donetsk ve Sumı bölgelerinde çatışmalar nedeniyle elektrik bağlantısı kesildi. Dnipropetrovsk bölgesinde ise trafo merkezlerine yapılan insansız hava aracı (İHA) saldırısı sonucu devre dışı bırakıldı. 13 yerleşim yerinde evlerin de elektriği kesildi.” denildi.

Ayrıca Harkiv bölgesinde çatışmalar sonucunda trafo merkezinin ve evlerin elektriğinin kesildiği belirtildi. Dnipropetrovsk bölgesinde ise trafo merkezindeki duman nedeniyle hava alarmının sona ermesinden sonra personel elektrik bağlantısını kesti. Ardından bölgede yeniden elektrik sağlandı. 

Rusya, 6 Eylül’ü 7 Eylül’e bağlayan gece Ukrayna’ya 67 adet Şâhid tipi İHA ile hava saldırısı düzenledi. Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rus işgal güçlerine ait 58 İHA'yı düşürdüğünü açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.