SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya saldırılarına devam ediyor: Ölü ve yaralılar var

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 8 Temmuz sabahından itibaren Rusya’nın gerçekleştirdiği füze saldırılarından sonra Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağıracağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya saldırılarına devam ediyor: Ölü ve yaralılar var

8 Temmuz 2024 tarihinde Rusya tarafından Ukrayna topraklarına füze saldırısı gerçekleştirildi. Kıyiv, Krıvıy Rih, Pokrovsk ve Dnipro şehirlerinde altyapıda ve konutlarda ciddi hasarların olduğunu görüldü. Sabah gerçekleşen saldırıda, 14.00 itibariyle Kıyiv şehrinde 17 ölü ve 66 yaralı olduğu bildirildi. İşgalci Rusya’nın gerçekleştirdiği füze saldırısında Okhmatdyt Çocuk Hastanesi’nde ciddi hasarlar oluştu. Hastanede tedavi gören çocukların diğer sağlık tesislerine tahliyesi gerçekleştirildi. Hastane çevresindeki enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy “Hastane Rus saldırısında hasar gördüğü için insanlar enkaz altında ve kurbanların kesin sayısı hala bilinmiyor. Artık herkes hem doktorlar hem de sıradan insanlar enkazın kaldırılmasına yardım ediyor. Rusya füzelerinin nereye uçtuğunu bilmiyor olamaz ve insanlara, çocuklara ve genel olarak insanlığa karşı işlediği suçların hesabını tam olarak vermelidir. Artık dünyanın bu konuda sessiz kalmaması ve Rusya'nın ne olduğunu ne yaptığını herkesin görmesi çok önemli” açıklamasında bulundu.

Toplam kayıplar hakkında elde edilen veriler paylaşıldı. Kıyiv’de 17 ölü ve 66 yaralı, Krıvıy Rih’te 10 ölü ve 41 yaralı, Pokrovsk’ta 3 ölü, Dnipro’da 1 ölü ve 6 yaralı mevcut. Ayrıca bu şehirlerdeki birçok bina ve işletme zarar gördü. Ukrayna hükûmeti ve arama kurtarma ekipleri saldırılardan etkilenenlere yardım etmek için çalışmalarına devam ediyor.

Rusya’nın gerçekleştirdiği saldırı sonrasında Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağıracağını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.