SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Odesa’ya saldırı düzenledi

İşgalci Rusya, gece saatlerinde Ukrayna’nın Odesa bölgesine saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 11 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Odesa’ya saldırı düzenledi

İşgalci Rus ordusu, dün akşam saatlerinden başlayarak gece boyunca Odesa bölgesine İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) saldırdı.

Ukrayna Acil Durumlar Servisinden yapılan açıklamada, işgalcilerin Odesa’ya gerçekleştirdiği saldırı sonucu 3’ü çocuk 11 kişinin yaralandığını aktardı. 

Saldırıda bir yurt binası, 2 apartman ve 11 müstakil ev tahrip edildi ayrıca sokakta park halinde duran 2 araç da alev aldı.

SALDIRI 6 SAATTEN UZUN SÜRDÜ

Odesa Bölgesi Askeri İdaresi başkanı Oleg Kiper, işgalci Rus ordusunun ilk başta Odesa’yı daha sonra İsmail bölgesini hedef aldığını belirterek, "Bu gece, altı saatten fazla bir süre boyunca Rus ordusu Odesa'da silahlı insansız hava araçlarıyla terör estirdi." ifadelerini kullandı.

Kiper olay yerlerinde mobil ısınma merkezlerinin kurulduğunu ve yiyecek ile sıcak içecek dağıtımının yapıldığını ayrıca psikologların mağdurlara destek sağladığını bildirdi.

41 SİHA DÜŞÜRÜLDÜ

İşgalci Rusya, 13 Aralık’ı 14 Aralık’a bağlayan gece Ukrayna’ya yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. İşgalciler saldırıda 42 adet İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve 6 adet S-300 füzesi kullandı. Ukrayna ordusu, işgalcilere ait 41 SİHA'yı düşürdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.