SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya Odesa'ya saldırdı: 6 SİHA düşürüldü

İşgalci Rusya, Ukrayna limanlarına ve tahıl altyapısına zarar vermek amacıyla Odesa bölgesine saldırmaya devam ediyor. Son bir gecede bölgede Rusya’ya ait 6 SİHA düşürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya Odesa'ya saldırdı: 6 SİHA düşürüldü

Terör devleti Rusya, yine Ukrayna'nın Odesa bölgesine saldırı gerçekleştirdi. Ukrayna ordusu, Odesa’yı hedef alan tüm SİHAları düşürdü. Ancak düşürülen bir SİHA’nın parçalarının Odesa Yat Kulübüne isabet etmesi sonucunda yelken okulu binası ve yatların saklandığı depo tahrip edildi.

Rus işgal güçleri, 16 Ekim’i 17 Ekim’e bağlayan gece, Odesa bölgesine kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırdı. Rusya’nın Kırım’dan fırlattığı tüm SİHA’ların Ukrayna ordusu tarafından düşürüldüğü bildirildi.

Odesa Belediyesinden yapılan açıklamada, düşürülen bir SİHA’nın enkazının Odesa Yat Kulübüne isabet ettiği bildirildi. Açıklamada, “Yelken okulu binası ve yat deposu tahrip edildi. İnsanlar zarar görmedi.” denildi.

Ayrıca daha sonra Rusya’nın bombardıman uçağından bir Kh-58 füzesini fırlattığı ve Ukrayna birliklerinin füzeyi Mıkolayiv bölgesinde düşürdüğü bildirildi.

RUSYA EN DEĞERLİ SİLAHLARINI UKRAYNA'NIN TAHIL ALTYAPISINI BOMBALAMAK İÇİN KULLANIYOR!

Birleşik Krallık askeri istihbaratının raporunda, Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekildikten sonra Kremlin'in Ukrayna’nın tahıl depolarına saldırmak için özellikle en gelişmiş Rus füzelerini kullandığı bildirildi. 15 Eylül 2023 tarihinde yayımlanan açıklamada, “Rusya, Karadeniz Tahıl Anlaşması’ndan çekilmesinden bu yana en değerli silahlarını Ukrayna tarımını hedef almak ve küresel gıda pazarlarına zarar vermek için kullanıyor. Şu ana kadar 280 bin ton tahıl yok edildi" ifadesi kullanıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.